Terug

Nierdialoog

Wat is de ‘Nierdialoog’?

De Nierdialoog is een informatieavond voor nierpatiënten waarbij op laagdrempelige en interactieve manier verschillende onderwerpen die van belang zijn voor nierpatiënten aan bod komen.

Voor wie is de Nierdialoog bedoeld?

Nierpatiënten en hun familieleden, en overige belangstellenden zijn welkom op deze avonden. Op deze avond kunt u in contact komen met artsen, (dialyse)verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, diëtisten, ervaringsdeskundigen / patiënten en de Nierpatiëntenvereniging Rijnmond.

Welke onderwerpen worden er besproken?

Per Nierdialoog komt één onderwerp aan bod. Belangrijke, terugkerende onderwerpen zijn:

 • Leefstijl en zelfmanagement
 • Niertransplantatie en nierdonatie
 • Voeding
 • Dialysevormen

Waar en wanneer?

De Nierdialoog vindt op de volgende maandagen plaats:

 • 13 mei 2019
  Onderwerp: alle facetten rondom niertransplantatie en nierdonatie bij leven.                        
 • 16 september 2019       
  Onderwerp:  leefstijl en zelfmanagement. Tijdens deze avond wordt ingegaan op wat de patiënt zelf kan bijdragen om in een zo’n goed mogelijke conditie te blijven.         
 • 28 oktober 2019               
  Onderwerp: hemodialyse en peritoneale dialyse.  Op deze avond wordt informatie gegeven over de verschillende dialysevormen die de patiënt thuis en in het ziekenhuis kan ondergaan.

De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De Nierdialoog wordt gehouden in de Maasstadzaal van het Maasstad Ziekenhuis. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend. U wordt gevraagd u aan te melden als u wilt komen.

Zijn er kosten aan verbonden?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de Nierdialoog?

Voor meer informatie, voor de data waarop de Nierdialoog plaats zal vinden en om u aan te melden kunt u een email sturen naar medmaatschapwerk@maasstadziekenhuis.nl

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.