Terug

Patiëntervaringen verwijderen van de neus- en keelamandelen

Het verwijderen van de neus- en keelamandelen gebeurt in dagbehandeling. Graag laten wij patiënten zelf vertellen hoe zij de behandeling, de specialisten en het ziekenhuis ervaren. Hieronder kunt u de verhalen lezen van Petra en dochter Venice, en Marjolein en dochter Julia.

 

Petra en dochter Venice van drie uit Goes

"Na een half jaar kwakkelen ging ik met mijn dochter naar de KNO-arts bij ons in de buurt. Venice is drie jaar maar toch kon ze nog steeds geen stukjes eten....

"Na een half jaar kwakkelen ging ik met mijn dochter naar de KNO-arts bij ons in de buurt. Venice is drie jaar maar toch kon ze nog steeds geen stukjes eten. En ze at slecht, zo erg dat ze ging afvallen. De KNO-arts vertelde ons dat haar amandelen bijna tegen elkaar waren aangegroeid en dat ze een chronische oorontsteking had. De wachttijd was daar anderhalve maand, en zo lang wilde ik niet wachten op een behandeling. Dus ik ben gaan googlen."

"Het ging allemaal heel snel"

"Ik kwam op de site www.amandelenknippen.nl. Daar zag ik dat jullie twee prijzen hadden gewonnen voor kindvriendelijkheid. Dat vind ik heel belangrijk. Ik had ook al goede ervaringen van anderen over het Maasstad Ziekenhuis gehoord. En ik kon snel bij jullie terecht. Want vanaf toen is het erg snel gegaan: op maandag waren we op de polikliniek en meteen op woensdag konden haar amandelen worden geknipt"

We komen van ver

"Wat me opviel was dat de mensen op de polikliniek en bureau opname heel vriendelijk waren. Bovendien deden ze ontzettend goed hun best over het plannen van afspraken. Zo hoefden we namelijk niet apart te komen voor een afspraak bij de anesthesist. Venice was toen namelijk ook nog niet lekker en we komen van best ver."

Helemaal prima

"Ik vond het in het ziekenhuis en de behandeling helemaal prima. Na de behandeling heeft ze wel anderhalve week flink last gehad en wilde Venice ook niet eten. Nu, na twee weken gaat het gelukkig goed met haar. Heel goed zelfs, ze eet nu zelfs al stukjes!”

Marjolein en dochter Julia van drie uit Oud-Beijerland

“Vanaf de geboorte was Julia al verkouden. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer! Tot twee keer toe kreeg ze oorontsteking. Ze zou er overheen groeien,...

“Vanaf de geboorte was Julia al verkouden. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer! Tot twee keer toe kreeg ze oorontsteking. Ze zou er overheen groeien, werd gezegd. Dat schijnt inderdaad zo te zijn, maar elke dag liep Julia met een behoorlijke snotneus. Het was tijd om er iets aan te doen."

"De knoop doorgehakt"

"Ik zag het niet zitten dat ze over een paar maanden op school nog zo snotterig zou zijn. Ik besloot daarom haar te laten behandelen. Julia kon in dat ziekenhuis pas na anderhalve maand terecht. Via internet kwam ik uit bij het Maasstad Ziekenhuis. We konden binnen een week terecht! Dat vind ík nou belangrijk: eenmaal de knoop doorgehakt, wil ik snel geholpen worden."

Verkoudheid weg

"Het werd de vriendelijke arts al snel duidelijk: vergrote neusamandelen en vocht achter haar trommelvlies. Tijdens de behandeling kon hij die meteen doorprikken. Zo gezegd zo gedaan. Alleen was ze wel even van slag van de narcose. De verpleegkundige zei dan ook, zoals de kindjes inslapen zo komen ze er ook uit. En dat was ook zo. Maar ik ben blij dat we het gedaan hebben. Binnen anderhalve dag was ze weer op de been. En, ze is niet meer verkouden."

Snel terecht

"Mijn man en ik denken er hetzelfde over. Als we weten wat er aan de hand is dan willen we -als het kan- er ook snel iets aan laten doen. In het Maasstad Ziekenhuis kan dat. Alleen al daarom zijn wij erg tevreden over het Maasstad Ziekenhuis!”

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.