Kindergeneeskunde

(010) 291 22 90

Routebeschrijving

Meer contactgegevens & bezoektijden

Kinderoncologie

Om de zorg voor kinderen met kanker zo goed mogelijk te organiseren werkt het Prinses Maxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie in Utrecht samen met ruim 20 shared care ziekenhuizen in Nederland. Het Maasstad Ziekenhuis is er daar één van. Het uitgangspunt is ‘centraal wat moet, lokaal wat kan’. En daar zet het Maasstad Ziekenhuis zich voor in. Samen de beste zorg, waarbij uw kind en u als ouders het middelpunt zijn.

Lees meer over Kinderoncologie

Poliklinieken & Afdelingen

Aandoeningen en behandelingen kinderoncologie

Voor uw kind vinden we het belangrijk om de behandelingen zo veel mogelijk gelijk te houden met wat uw kind gewend is vanuit het PMC.

Voor uw kind vinden we het belangrijk om de behandelingen zo veel mogelijk gelijk te houden met wat uw kind gewend is vanuit het PMC.

Natuurlijk is het zo dat wij eigen afdelingsgewoonten hebben en soms ook gebruik maken van andere materialen. In afstemming met u en uw kind proberen we de zorg zo vertrouwd mogelijk te leveren. We staan open voor uw feedback en zullen ons best doen de zorg naar wens te laten verlopen.

In het Maasstad Ziekenhuis worden op de afdeling Kindergeneeskunde kinderen met uiteenlopende ziektes behandeld. Een aantal van die ziektes kunnen besmettelijk zijn voor andere kinderen. Daarom hanteren wij strenge isolatiemaatregelen die landelijk door de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) zijn opgesteld. Wij beseffen ons dat deze regels strenger zijn dan dat jullie in het PMC gewend zijn. Met name omdat kinderen die worden behandeld voor kanker een lagere weerstand hebben en daardoor vatbaarder voor infecties zijn, houden wij ons streng aan de gestelde richtlijnen.

 

Hier kunt u meer lezen over de aandoeningen en ziektebeelden en de behandelingen die wij in Shared Care doen samen met het PMC.

Wilt u meer weten?

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.