Luchtwegklachten Poli voor kinderen

010 - 291 2290

Routebeschrijving

Luchtwegklachten Poli voor kinderen

Het Maasstad Ziekenhuis heeft speciale aandacht voor kinderen met aandoeningen aan de longen. Het ziekenhuis heeft een specialistisch team op het gebied van kinderlongziekten.

Lees meer over Luchtwegklachten Poli voor kinderen

Aandoeningen

Wanneer een kind kind benauwdheidsklachten heeft, leidt dat niet alleen tot bezorgdheid voor u als ouder. Maar het leidt ook tot onzekerheid. Uw huisarts is...

Wanneer een kind kind benauwdheidsklachten heeft, leidt dat niet alleen tot bezorgdheid voor u als ouder. Maar het leidt ook tot onzekerheid. Uw huisarts is dan de eerste arts waar u naartoe gaat voor advies. Indien nodig wijst de huisarts u door naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

De klachten die veroorzaakt worden door aandoeningen aan de longen en luchtwegen verschillen per kind en per leeftijdscategorie. Bij het Maasstad Ziekenhuis worden kinderen met luchtwegproblemen behandeld door een specialistisch team. Na verwijzing door uw huisarts kunt u vaak al binnen 2 weken terecht bij ons speciale spreekuur voor de behandeling van luchtwegproblemen.

Onderzoeken

Wanneer u met uw kind bij de arts bent, kunnen symptomen afwezig zijn. De diagnose wordt dan gesteld aan de hand van een beschrijving van de symptomen. Bij...

Wanneer u met uw kind bij de arts bent, kunnen symptomen afwezig zijn. De diagnose wordt dan gesteld aan de hand van een beschrijving van de symptomen. Bij uw eerste bezoek vult u een vragenlijst in. De kinder(long)arts neemt met u de klachten door en doet lichamelijk onderzoek gericht op de longen, het keel-, neus-, en oorgebied, het hart en de huid. Bij kinderen ouder dan 4-6 jaar worden daarna bij de verpleegkundig specialist kinderlongziekten longfunctietesten gedaan. Ook kan bij een vermoeden op een allergie een allergietest worden gedaan om na te gaan of er allergieën zijn die de astma-aanvallen op gang brengen.

Behandelingen

Het vereist maatwerk en het oordeel van een specialist om tot een goede diagnose en een goed behandelplan te komen. Bij het Maasstad Ziekenhuis kunt u samen...

Het vereist maatwerk en het oordeel van een specialist om tot een goede diagnose en een goed behandelplan te komen. Bij het Maasstad Ziekenhuis kunt u samen met uw kind terecht bij het speciale spreekuur voor de behandeling van luchtwegklachten.

De behandelingen zijn erop gericht uw kind een zo actief mogelijk leven te laten leiden met zo min mogelijk medicijnen.

Jaarlijkse controle
Omdat omstandigheden veranderen en uw kind óók verandert, kan het raadzaam zijn om bij het ziekenhuis jaarlijks op controle te komen. Dit is bovendien prettig wanneer u meer zekerheid wilt hebben over de eerder gekozen behandeling van uw kind.
 
Wij raden u aan een afspraak te maken bij het luchtwegklachtenspreekuur, zodat er beoordeeld kan worden of de huidige behandeling nog steeds de juiste is. Omdat kinderen nog midden in hun ontwikkeling zitten, komt het regelmatig voor dat het behandelplan bij kinderen moet worden bijgesteld. Wij raden een jaarlijks check-up dan ook van harte aan.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.