Terug

Brandwondenverpleegkundige

Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol bij de behandeling van patiënten met brandwonden. Het betreft hier immers veelal hoogcomplexe en levensbedreigende situaties. Het specialistisch vakgebied waarin de verpleegkundige zich beweegt, vraagt daarom om een professionele opleiding.

 

De opleiding

Een aantal jaren geleden is de gespecialiseerde Opleiding Brandwondenverpleegkunde (OBV) ontwikkeld.

Een aantal jaren geleden is de gespecialiseerde Opleiding Brandwondenverpleegkunde (OBV) ontwikkeld.

Deze inservice vervolgopleiding duurt vijftien maanden en is (in principe) bestemd voor gediplomeerde verpleegkundigen die werkzaam zijn in één van de drie brandwondencentra.

De eindtermen van de opleiding zijn inhoudelijk gebaseerd op het Beroepsdeelprofiel van de gespecialiseerde verpleegkundige brandwondenzorg. Hierin zijn alle competenties vastgelegd waaraan een brandwondenverpleegkundige moet voldoen.

Meer informatie

Voor nadere informatie over de opleiding kun je via ons algemene telefoonnummer (010) 291 1911 contact opnemen met één van de praktijkopleiders van ons brandwondencentrum: Mw. Monique Visser (Praktijkopleiding) en Dhr. Rob van Komen (Teamleider Brandwondencentrum)

Lees hier meer over de opleiding.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.