Terug

Obstetrieverpleegkundige

Werken als obstetrieverpleegkundige vraagt het in kunnen spelen op veranderende, soms acute, situaties. Maar ook enthousiasme voor het vak verloskunde! De specialistische vervolgopleiding tot obstetrieverpleegkundige in het Maasstad Ziekenhuis maakt je een deskundige in een afwisselend werkveld.

De opleiding

De specialistische opleiding tot obstetrieverpleegkundige duurt dertien maanden.

De specialistische opleiding tot obstetrieverpleegkundige duurt dertien maanden.

Hieraan gaat een voorwerkperiode vooraf van drie tot zes maanden (afhankelijk van je werkervaring).
Je werkt tijdens de opleiding op de verschillende units van de verloskundige afdeling (zwangere, kraamvrouwen en barende), je loopt stage op de couveuseafdeling van de kinderafdeling, je loopt een aantal dagen met een verloskunde mee en je loopt stage op de polikliniek van het ziekenhuis.
Het Erasmus Medisch Centrum verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding.
Binnen de opleiding is onder meer aandacht voor de voortplantingsgeneeskunde, obstetrie, en de al dan niet zieke pasgeborenen.

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze opleiding staan hieronder beschreven.

De toelatingseisen voor deze opleiding staan hieronder beschreven.

  • HBO-V of MBO-V;
  • Bij voorkeur één jaar praktijkervaring.

    De opleiding is mogelijk bij een dienstverband van 32 uur. Voor het volgen van de opleiding wordt een leer-arbeidsovereenkomst afgesloten en is het opleidingsreglement van toepassing. De opleidingskosten zijn voor rekening van het Maasstad Ziekenhuis. Er geldt een nawerkperiode van twee jaar.

    De doelstelling van de opleiding tot obstetrieverpleegkundige is om je op te leiden tot een beroepsbeoefenaar die goed in staat is:
  • Om te gaan met blije en verdrietige momenten. De geboorte van een gezond kind, maar ook de spanning en de onzekerheden die een bedreigde zwangerschap met zich meebrengt.
  • Begeleiding en ondersteuning te geven aan vrouwen die problemen hebben bij de zwangerschap, bevalling of kraambed of bij de behandeling van infertiliteit.
  • Kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en over te dragen.

Informatie en sollicitatie

Zodra er een vacature beschikbaar is, is dat zichtbaar op de vacaturesite van het Maasstad Ziekenhuis. Onder opleidingen vind je alle informatie over sollicitatiemogelijkheden.

Wil je meer informatie of wil je alvast je belangstelling aangeven voor de opleiding? Neem dan contact op met de praktijkopleiding van de afdeling. De praktijkopleiding registreert dan je contactgegevens en laat het je weten als er een vacature is.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.