Terug

Verpleegkundige Kindergeneeskunde

Werken als kinderverpleegkundige vraagt soms engelengeduld. Maar ook bijzondere kennis en vaardigheden. De specialistische opleiding tot kinderverpleegkundige in het Maasstad Ziekenhuis maakt je een deskundige in een afwisselend werkveld.

De specialistische opleiding tot kinderverpleegkundige duurt dertien maanden. Hieraan gaat een voorwerkperiode vooraf van drie tot zes maanden (afhankelijk van je werkervaring). Je werkt tijdens de opleiding op de verschillende units van onze kinderafdeling (neonatologie en pediatrie) en je loopt stage op afdelingen als het brandwondencentrum en de verloskamers van de afdeling obstetrie.

De Zorgacademie van Erasmus MC verzorgt het theoretische gedeelte.
De opleiding is competentiegericht. 

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn hieronder te vinden.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn hieronder te vinden.

  • HBO-V of MBO-V;
  • Bij voorkeur minimaal één jaar praktijkervaring vereist, waarvan een half jaar op een chirurgische en een half jaar op een interne afdeling.

De opleiding is mogelijk bij een dienstverband vanaf 28 uur. Voor het volgen van de opleiding wordt een leer-arbeidsovereenkomst afgesloten en is het opleidingsreglement van toepassing. De opleidingskosten zijn voor rekening van het Maasstad Ziekenhuis. Er geldt een nawerkperiode van twee jaar.

De doelstelling van de opleiding tot kinderverpleegkundige is om je op te leiden tot een beroepsbeoefenaar die goed in staat is:

  • de hulpvraag van het zieke kind vast te stellen en te beantwoorden;
  • gespecialiseerde zorg te geven aan kinderen van nul tot achttien jaar;
  • risicofactoren met betrekking tot kinderen op te sporen;
  • consultatie te verlenen en advies te geven, zowel inter- als intradisciplinair en aan ouders of verzorgers over het verplegen van kinderen en het omgaan met verpleegsituaties;
  • kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en over te dragen.

Informatie en sollicitatie

Zodra er een vacature beschikbaar is, is dat zichtbaar op de vacaturesite van het Maasstad Ziekenhuis. Onder opleidingen vind je alle informatie over sollicitatiemogelijkheden.

Wil je meer informatie of wil je alvast je belangstelling aangeven voor de opleiding? Neem dan contact op met de praktijkopleiding van de afdeling. De praktijkopleiding registreert dan je contactgegevens en laat het je weten als er een vacature is.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.