Terug

Verpleegkundige Spoedeisende Hulp

De afdeling Spoedeisende Hulp van Maasstad Ziekenhuis is met zo'n 38.000 patiënten per jaar een van de grotere afdelingen voor spoedeisende hulp in Nederland.

 

Spoedeisende Hulp

Het Maasstad Ziekenhuis heeft vrijwel alle basisspecialismen in huis en een aantal topklinische functies, waaronder die voor brandwondenzorg.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft vrijwel alle basisspecialismen in huis en een aantal topklinische functies, waaronder die voor brandwondenzorg.

Dat maakt onze SEH, die 24 uur per dag is geopend, tot een enerverende en leerzame afdeling voor verpleegkundigen die de specialistische vervolgopleiding (willen) volgen.

De opleiding

De opleiding duurt 18 maanden en start met een algemeen introductieblok van één week.

De opleiding duurt 18 maanden en start met een algemeen introductieblok van één week.

De opleiding duurt 18 maanden en start met een algemeen introductieblok van één week. Daarna volgen er nog vijf driedaagse cursusblokken en een tweedaagse. De opleiding rond je af door één van onderstaande mogelijkheden:

  • Een verpleegkundig onderzoek individueel;
  • Een verpleegkundig onderzoek in groepsverband;
  • Participatie en afdelingsgebonden werkgroep.

Deze worden vervolgens afgerond met een presentatie.
Tijdens de opleiding volg je diverse stages, zoals IC, CCU, anesthesie en ambulancedienst. Ook bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een stage op het brandwondencentrum.

Werken in teamverband

Kern van de opleiding is om samen met anderen een optimale opvang en behandeling van spoedpatiënten mogelijk te maken, want als SEH-verpleegkundige maak je nadrukkelijk deel uit van een multidisciplinair team. In dat team ben je mede verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg aan en de coördinatie rond de opvang van patiënten. Je inventariseert de aard van de klachten en stelt op basis daarvan prioriteiten. Je bent in staat situaties goed aan te voelen en bent opgewassen tegen stressrijke omstandigheden.

Vooropleiding

Om voor de opleiding in aanmerking te komen ben je in het bezit van het diploma A-verpleegkundige, HBO-V, of verpleegkundige op kwalificatieniveau 4/5 en heb je minimaal een jaar ervaring, bij voorkeur op een chirurgische afdeling of een ambulancedienst. Gedurende de opleiding vindt inschaling in de aanloopschaal van functiegroep 55 plaats. Na het volgen van de SEH-specialisatie zijn er nog vervolgopleidingen als TNCC, EMSB etc. mogelijk.
Voor verpleegkundigen zonder specialistische vervolgopleiding gaat de voorkeur uit in te stromen via het observatorium.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.