Terug

Meer over de deskundigen

Hieronder vindt u meer informatie over de medisch specialisten die werken op de afdeling Orthopedie.

De heer P.A.G.M. Bakx

Dokter P.A.G.M. Bakx is sinds januari 1999 verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij gedaan in het Erasmus Medisch...

Dokter P.A.G.M. Bakx is sinds januari 1999 verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij gedaan in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

Tijdens deze opleiding heeft hij een jaar gewerkt in het Leijenburg Ziekenhuis in Den Haag. Zijn stages heeft hij gevolgd in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam voor de kinderorthopedie en in de Dr. Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam voor de reumachirurgie. Naast de algemene orthopedie zijn zijn specifieke aandachtsgebieden reumachirurgie, hand- en polschirurgie en prothesiologie van schouder en elleboog. Ook doet hij naast zijn klinische werkzaamheden nog wetenschappelijk werk.

PAGM Bakx Orthopedie kl.jpg

De heer M.W. Bloembergen

Dokter Bloembergen werkt sinds 2008 als orthopedisch chirurg in het Maasstad Ziekenhuis. Zijn opleiding heeft hij gevolgd in het Hagaziekenhuis in Den Haag...

Dokter Bloembergen werkt sinds 2008 als orthopedisch chirurg in het Maasstad Ziekenhuis. Zijn opleiding heeft hij gevolgd in het Hagaziekenhuis in Den Haag en in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Hij heeft zich gespecialiseerd in aandoeningen van de onderste extremiteit, zoals knie- en heupartrose en de behandeling van knieklachten met behulp van een kijkoperatie.

Patiënten met orthopedische voet- en enkelklachten kunnen bij hem terecht tijdens een gespecialiseerd multidisciplinair spreekuur.

Dokter Bloembergen is geregistreerd orthopedisch chirurg-traumatoloog en behandelt ongevalsletsels aan het steun- en bewegingsapparaat, zoals botbreuken en peesscheuren.

Naast zijn werkzaamheden in het Maasstad Ziekenhuis is hij bestuurslid van de Dutch Orthopaedic Foot and Ankle Association.

MW Bloembergen Orthopedie kl.jpg

De heer R.J. Blokzijl

Dokter R.J. Blokzijl is sinds 2010 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis als orthopedisch chirurg. Zijn studie Geneeskunde heeft hij gedaan aan de Universiteit...

Dokter R.J. Blokzijl is sinds 2010 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis als orthopedisch chirurg. Zijn studie Geneeskunde heeft hij gedaan aan de Universiteit van Utrecht. De opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij gedaan in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Tijdens deze opleiding heeft hij een jaar gewerkt in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam en in het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp.

Naast de algemene orthopedie zijn zijn specifieke aandachtsgebieden scopische schouderchirurgie en prothesiologie van de heup en knie.

RJ Blokzijl Orthopedie kl.jpg

De heer R. Kingma

Dokter R. Kingma werkt nu bijna 8 jaar in het Maasstad Ziekenhuis. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij gedaan in het Erasmus Medisch Centrum in...

Dokter R. Kingma werkt nu bijna 8 jaar in het Maasstad Ziekenhuis. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij gedaan in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Tijdens deze opleiding heeft hij twee jaar gewerkt in het Leijenburg Ziekenhuis te Den Haag. Naast de algemene orthopedie zijn zijn specifieke aandachtsgebieden knie-prothesiologie, heup-prothesiologie en voetchirurgie. Ook traumatologie is een aandachtsgebied van hem.

R Kingma Orthopedie kl.jpg

De heer A.J. Nanninga

Dokter A.J. Nanninga is sinds 1991 als orthopedisch chirurg werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Na zijn chirurgische vooropleiding in het Clara ziekenhuis...

Dokter A.J. Nanninga is sinds 1991 als orthopedisch chirurg werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Na zijn chirurgische vooropleiding in het Clara ziekenhuis in Rotterdam, werd hij opgeleid tot orthopedisch chirurg in de Sint Maartenskliniek en Radboud Ziekenhuis in Nijmegen en Sint Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal.

Hij houdt zich bezig met alle facetten van de algemene orthopedie, dat wil zeggen zowel operatief als niet-operatief.

Zijn specifieke aandachtsgebied is de operatieve behandeling van afwijkingen van de borst- en lenden- wervelkolom. Hierbij kan gedacht worden aan afgegleden wervels (spondylolisthesis) door aangeboren afwijkingen, slijtage of als restverschijnsel van een ongeval of na eerdere operatieve ingrepen. Omdat in dit soort gevallen vaak sprake is van beklemming van de zenuwen in de rug, worden deze behandelingen meestal uitgevoerd in samenwerking met de neurochirurgen van het Maasstad Ziekenhuis.

Ook instabiele wervelbreuken kunnen via de Spoedeisende Hulp na zorgvuldige afweging in het Maasstad Ziekenhuis operatief of niet-operatief behandeld worden.

AJ Nanninga Orthopedie kl.jpg

De heer J.L.A.Westerink

Dokter J.L.A.Westerink is sinds januari 1995 verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis. Na zijn chirurgische vooropleiding in het Sint Clara Ziekenhuis in Rotterdam,...

Dokter J.L.A.Westerink is sinds januari 1995 verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis. Na zijn chirurgische vooropleiding in het Sint Clara Ziekenhuis in Rotterdam, heeft hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg gedaan in het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Tijdens deze opleiding heeft hij een jaar gewerkt in het Sint Joseph Ziekenhuis - nu Maxima Medisch Centrum- in Veldhoven.

Naast de algemene orthopedie zijn zijn specifieke aandachtsgebieden arthroscopische chirurgie van met name de schouder en knieprothesiologie. Verder is hij gastdocent orthopedie aan het Albeda College in Rotterdam.

JLA Westerink orthopedie kl.jpg

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.