Terug

Patiënten aan het woord over Orthopedie

Binnen het specialisme Orthopedie van het Maasstad Ziekenhuis worden er veel knie- en heupprotheses gedaan. Graag laten wij patiënten zelf vertellen hoe zij de behandeling, de specialisten en het ziekenhuis ervaren. Hieronder kunt u de verhalen van de heer Brouwer en mevrouw Groeneveld - Opstal lezen.

 

De heer Brouwer vertelt

De heer Brouwer onderging in het Maasstad Ziekenhuis een operatie voor een knieprothese.

De heer Brouwer onderging in het Maasstad Ziekenhuis een operatie voor een knieprothese.

"Ik stond versteld hoe snel ik alles weer kon in het dagelijkse leven"

"Jarenlang heb ik als stratenmaker gewerkt. Op een gegeven moment slijten die knieklachten erin. Je gaat er ook anders door lopen. Een brace hielp niet, dus toen is samen met de arts besloten om een knieoperatie te ondergaan. ‘Ik kan er alleen maar beter van worden’, dacht ik toen. En niets is minder waar. Een stuk fietsen, op pad met de kleinkinderen, naar de sportschool. Het gaat allemaal goed.

Ik ben erg tevreden over het gehele traject: van voorlichting tot de Joint Care®. Het is allemaal prima geregeld en er is goed voor me gezorgd.

Ook thuis ging alles prima. Oefenen met bewegen is dan wel belangrijk. En als je zelf die discipline niet hebt, is de fysiotherapeut of sportschool een goede stok achter de deur.”

Mevrouw Groeneveld - Opstal vertelt

Mevrouw Groeneveld - Opstal onderging in het Maasstad Ziekenhuis een operatie voor een heupprothese.

Mevrouw Groeneveld - Opstal onderging in het Maasstad Ziekenhuis een operatie voor een heupprothese.

“Het leek wel alsof ik vleugels had toen ik terug naar huis ging”

“Op een gegeven moment was ik toe aan een heupprothese. De voorlichting over de operatie was prima. En de arts en verpleegkundigen hebben goed voor me gezorgd tijdens mijn opname.

De oefeningen met de fysiotherapeut doen soms wel pijn, maar alles moet weer soepel worden, dus het is wel nodig. Omdat ik alleen ben, kreeg ik extra hulp onder andere met het aandoen van mijn steunkousen.

Op de verjaardag van mijn kleinzoon mocht ik weer naar huis. Thuis ging ik verder met de fysiotherapieoefeningen: een kwestie van discipline. Met als resultaat dat ik nu weer in de tuin bezig kan zijn en iedere ochtend een flink eind kan wandelen met mijn hond, zo fijn!“

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.