Voordelen expertisecentrum

‘In Nederland zijn ongeveer 70.000 handletsels per jaar. Letsel aan de hand kan het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden.

Veel gevallen van handletsel leiden tot langdurige en soms blijvende invaliditeit. Daarnaast blijkt dat in acute situaties vaak sprake is van een verkeerde behandeling van handletsels of dat een adequate behandeling ontbreekt. Ongeveer 80% van de schadeclaims die te maken hebben met spoedeisende zorg, is het gevolg van een verkeerde diagnose en/of behandeling van fracturen en peesletsels’ 
(bron: Handletsels, MediRISK).

In het Hand en Pols Expertisecentrum wordt u geholpen door zeer ervaren hand- en polsspecialisten en therapeuten. Met altijd een duidelijke focus op behoud van de functie van uw hand en/of pols bent u verzekerd van de juiste behandeling. Dit leidt tot een sneller herstel, zodat u weer snel uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken.  

 • Multidisciplinair handenteam
  Uitzonderlijk in Nederland is de nauwe samenwerking van het deskundige team van professionele hand- en polschirurgen en handtherapeuten met de traumatoloog, orthopeed, neuroloog, neurochirurg, reumatoloog en revalidatiearts. Maandelijks vindt er een overleg plaats van het handenteam waarin de specialisten, zo nodig, gezamenlijk zorgvuldig uw behandelplan opstellen en bespreken zodat direct gestart wordt met de therapie, wat leidt tot een snel en goed herstel.
 • Alle behandelingstechnieken in huis
  Binnen het Expertisecentrum kunt u terecht voor alle behandelingen op het gebied van hand- en polsaandoeningen. U kunt terecht voor verworven aandoeningen zoals de behandeling van carpaal tunnel syndroom, trigger vinger of artrose aan de gewrichten. Maar u kunt uiteraard ook voor alle acute hand- en polsletsels zoals traumatische botbreuken, pees-, zenuw- of bandletsels bij het expertisecentrum terecht.
 • Hoog gekwalificeerde handtherapeuten
  Wij werken binnen het expertisecentrum uitsluitend met hoog gekwalificeerde handtherapeuten. Na een eventuele operatie zijn meestal nog enkele weken of maanden therapie/revalidatie nodig om uw hand en/of pols weer te kunnen gebruiken. Tijdens deze periode krijgt u de beste begeleiding van specialisten en handtherapeuten met veel kennis en ervaring.
 • Snel terecht
  In geval van spoed wordt u dezelfde dag gezien door een deskundige hand- en polschirurg. Dankzij de speciale hand- en polsspreekuren streven wij er naar de wachttijd te minimaliseren. Door de multidisciplinaire samenwerking van de artsen ontvangt u het best passende behandelplan waardoor direct met de behandeling kan worden begonnen. Zo kunt u gelijk werken aan uw herstel.

  _N711791.png