Reumatologie & Klinische immunologie

(010) 291 22 05

Routebeschrijving

Meer contactgegevens & bezoektijden

Mijn Maasstad Ziekenhuis

Reumatologie & Klinische immunologie

Binnen het specialisme Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis worden patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, die niet door een ongeval veroorzaakt zijn, onderzocht, behandeld en begeleid.

Lees meer over Reumatologie & Klinische immunologie

Aandoeningen

Er zijn verschillende reumatologische aandoeningen waar u bij ons voor behandeld kunt worden.

Er zijn verschillende reumatologische aandoeningen waar u bij ons voor behandeld kunt worden.

Onderstaand treft u een overzicht aan met de meest voorkomende aandoeningen op onze afdeling.

Onderzoeken

Op de polikliniek Reumatologie worden verschillende onderzoeken gedaan.

Op de polikliniek Reumatologie worden verschillende onderzoeken gedaan.

Eerste bezoek

De reumatoloog vraagt u om uw klachten te omschrijven en stelt aanvullende vragen. Deze vragen zijn bedoeld om een goed beeld te krijgen van de onderliggende ziekte en de mogelijke oorzaken ervan. Aansluitend volgt een lichamelijk onderzoek, zo nodig aangevuld met onderzoek van bloed en urine, röntgenfoto's en scans. Ook kan een reumatoloog vloeistof en/of een stukje weefsel uit een gewricht halen. Het eerste consult met de reumatoloog zal ongeveer 30 minuten duren

Vervolgbezoek

Aan de hand van de gesprekken en de uitslagen van de onderzoeken stelt de reumatoloog zo goed mogelijk een diagnose. Daaruit volgen de mogelijkheden van behandeling en een indruk van de toekomstverwachting (prognose). Het vervolgconsult met de reumatoloog zal ongeveer 10 minuten duren.

Geregeld bezoek

Voor een aantal patiënten is regelmatig bezoek aan de reumatoloog en trouwe inname van medicijnen jarenlang noodzakelijk. De reumatoloog kan de patiënt en zijn familie uitleg geven over de chronische ziekte en hen helpen hiermee om te gaan. De specialist is vaak voor een lange periode bij de patiënt en zijn of haar problemen betrokken. Tussen de patiënt met een chronische reumatische ziekte en de reumatoloog bestaat dan ook een duurzame relatie. U zal in dit geval afwisselend gezien worden door de reumatoloog en physician assistant of verpleegkundig specialist.

null

Behandelingen

Behandeling van reumatische ziekte vindt plaats op verschillende gebieden. Deze is er altijd op gericht om een zo laag mogelijke ziekte activiteit te hebben...

Behandeling van reumatische ziekte vindt plaats op verschillende gebieden. Deze is er altijd op gericht om een zo laag mogelijke ziekte activiteit te hebben en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bereiken.

Daarom vinden we het belangrijk om in samenspraak met de patiënt doelen te stellen en de behandeling te bepalen.

Behandeling kan bestaan uit:

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.