Meer over Vruchtbaarheidspolikliniek

De Vruchtbaarheidspolikliniek op de afdeling Gynaecologie van het Maasstad Ziekenhuis is bedoeld voor mannen en vrouwen met vruchtbaarheidsstoornissen die een kinderwens hebben.

Tot je dertigste jaar is de kans om zwanger te worden 15% per maand. Van alle vrouwen die zwanger proberen te worden lukt dat bij 30% binnen 3 maanden, bij 70% binnen een half jaar en bij 80% binnen het eerste jaar, mits er een regelmatige cyclus is. Het is bekend dat de kans om zwanger te worden afneemt naarmate de vrouw ouder wordt maar ook factoren als stress, cafeïnegebruik, schildklierproblemen, overgewicht en doorgemaakte SOA's.

Na een 1 tot 2 jaar durende kinderwens, kunt u door de huisarts of specialist doorgestuurd worden naar de Vruchtbaarheidspolikliniek. Dit is afhankelijk van uw leeftijd en de vooronderzoeken die hebben plaatsgevonden. Soms is het echter niet zinvol om te wachten, bijvoorbeeld wanneer de menstruaties onregelmatig plaatsvinden of wanneer er reeds een vruchtbaarheidsprobleem bekend is. Tevens kan een gynaecoloog van een ander ziekenhuis/kliniek waar geen geassisteerde fertiliteitsbehandelingen plaatsvinden, doorverwijzen naar de Vruchtbaarheidspolikliniek van het Maasstad Ziekenhuis.