Met liefde en aandacht

Passie voor haar werk, dat heeft Linda Sterrenberg-van Gogh wel. Als vakspecialist fertiliteit op het Klinisch Chemisch Laboratorium helpt zij koppels met hun kinderwens. Haar voornaamste werkzaamheden zijn het bekijken van sperma onder de microscoop en het bewerken van sperma voor inseminatie. Die bewerking bestaat uit het concentreren van de bewegende zaadcellen naar een kleiner volume. Dat kleine volume is nodig omdat je het direct in de baarmoeder inbrengt. Bij een groter volume wordt de kans op baarmoederkrampen groter.

Koppels komen vaak samen het zaad ophalen voor de inseminatie. Linda laat ze dan graag even meekijken in de microscoop waarbij ze vertelt over de zaadcellen. Dat vinden patiënten altijd heel bijzonder. Ze gelooft dat ze de koppels zo met een positief gevoel doorstuurt naar de poli Gynaecologie waar de inseminatie plaatsvindt. En dat goede gevoel, helpt volgens haar dan ook wel een beetje bij de bevruchting.

Zij ziet zelf helaas niet of zo’n poging om zwanger te worden, lukt. In een uitzonderlijk geval komt een koppel voor een 2de kindje. Zo stond er laatst zo’n stel met een kindje van 2 jaar oud aan de balie. Op dat moment herinnerde Linda zich dat zij de vorige keer het sperma voor dit koppel had bewerkt. “Ik heb er niets over gezegd vanwege het beroepsgeheim maar ik was super trots op mijn werk! Wat een fantastisch werk heb ik! Dat ik met alle liefde en opperste aandacht elke dag doe!”.