Secundaire arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKA)

Het Maasstad Ziekenhuis kent een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Met het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden word je in de gelegenheid gesteld om je arbeidsvoorwaardenpakket aan je persoonlijke wensen en situatie aan te passen.

Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden is een systeem van bronnen en doelen. Dit houdt in dat een aantal arbeidsvoorwaarden geheel of gedeeltelijk kunnen worden ingezet om hiermee andere arbeidsvoorwaarden te ‘financieren’.

Je kunt bijvoorbeeld een deel van je brutosalaris inzetten om deel te nemen aan de fietsregeling. Dan vormt het deel van het brutosalaris dat je daarvoor inzet de bron en is de fiets het doel. Doordat hierdoor het brutosalaris tijdelijk verlaagd wordt, hoef je minder belasting over je loon te betalen en haal je op deze manier een belastingvoordeel. Concreet betekent dit dat je minder betaalt voor je fiets.

Verzekeringen

Het Maasstad Ziekenhuis heeft collectieve afspraken gemaakt met Centraal Beheer Achmea. Daardoor mag je als medewerker van het Maasstad Ziekenhuis gebruik maken van speciale personeelsvoorzieningen van Centraal Beheer Achmea: aantrekkelijk collectiviteitsvoordeel op verschillende zekeringen zoals autoverzekering en woonverzekeringen.

Ziektekostenverzekeringen

Wanneer je werkzaam bent bij het Maasstad Ziekenhuis kun je gebruik maken van de collectiviteitskorting bij vier zorgverzekeraars: CZ, Menzis, Zilveren Kruis Achmea of het IZZ. Alle verzekeraars bieden een korting op het basispakket en het aanvullende pakket. De kortingspercentages verschillen per zorgverzekeraar en per pakket. Op basis van je persoonlijke wensen en situatie kun je bepalen of je je voor je zorgverzekering wilt aansluiten bij deze aanbieders.

Mobiliteit

Het Maasstad Ziekenhuis ligt naast een OV knooppunt, heeft een ruime en afgesloten fietsenstalling en een parkeergarage voor de medewerkers en bezoekers van het Maasstad Ziekenhuis. Als medewerker van het Maasstad Ziekenhuis kun je kosteloos gebruik maken van de afgesloten fietsenstalling naast het ziekenhuis.

Wanneer je ervoor kiest om met de auto naar het ziekenhuis te komen, kun je tegen het medewerkerstarief gebruik maken van de parkeergarage.

Wij werken samen met de organisatie VCCR voor de uitvoering van vervoerregeling voor onze medewerkers. Je kunt bij hen een reisadvies opvragen voor het woon-werkverkeer. Daarnaast kun je via hen OV jaarabonnementen afsluiten voor de trein, bus, tram metro of waterbus. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor carpoolen en het aanschaffen van een e-fiets of e-scooter.

Bedrijfsfitness

Het Maasstad Ziekenhuis heeft een goede deal gesloten voor bedrijfsfitness. In het lux ingerichte Wellnesselande in Barendrecht kun je als medewerker voor € 30,- per maand onbeperkt fitnessen en gebruik maken van de faciliteiten van Welnesselande zoals sauna en zwembad.

Kinderopvang

Op de Zorgboulevard bij het Maasstad Ziekenhuis is het Kindercentrum Maaskids gevestigd. Zij beschikken over een mooi en veilig gebouw met moderne opvangvoorzieningen. Vijf dagen per week staat een gemotiveerd en ervaren team met medewerkers klaar voor kwalitatief hoogwaardige opvang. In het belang van de kinderen is er een minimum afname van twee dagdelen per week. Dit kunnen vaste dagdelen zijn, maar flexibele opvang is mogelijk.