Keel-, Neus- en Oorheelkunde

Keel-, Neus- en Oorheelkunde polikliniek

(010) 291 22 70

Routebeschrijving

Meer contactgegevens & bezoektijden

Mijn Maasstad Ziekenhuis

Keel-, Neus- en Oorheelkunde

U kunt op de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het Maasstad Ziekenhuis terecht met een hardnekkige verkoudheid, ontstoken amandelen, duizeligheid, heesheid, stemband- of gehoorproblemen, keelkanker en allergieën, maar ook voor een uitwendige neus- of flapoorcorrectie. Daarnaast kunnen afwijkingen in het overige hoofd- en halsgebied, zoals gezwellen in de hals, in de speekselklieren en afwijkingen van de slokdarm behandeld worden op de afdeling. Bij de polikliniek kunt u terecht voor een medische consultatie, onderzoek of kleine behandeling.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waar u bij ons voor behandeld kunt worden.

Er zijn verschillende aandoeningen waar u bij ons voor behandeld kunt worden.

Behandelingen

De KNO-arts stelt vakkundig een diagnose, waar een behandeling uit volgt.

De KNO-arts stelt vakkundig een diagnose, waar een behandeling uit volgt.

Onderstaand treft u een overzicht aan met de behandelingen van aandoeningen aan de keel, de neus, het oor en het hoofd- en halsgebied.

De keel

 • Behandeling van een te korte tongriem door het knippen/verlengen.
 • Behandeling om snurken te verminderen door een operatie aan het zachte gehemelte.
 • Behandeling van heesheid, dat vaak wordt veroorzaakt door afwijkingen aan de stembanden, door het geven van stemadvies of een verwijzing naar een logopedist. Soms is een operatie noodzakelijk.
 • Behandeling van kwaadaardige aandoeningen/gezwellen in mond, speekselklieren en keel in het beginstadium met bestraling en soms met medicijnen. In een verder gevorderd stadium kan een operatie noodzakelijk zijn.

De neus

 • Behandeling van functiestoornissen, veroorzaakt door een allergie (overgevoeligheid) of een (inwendige) afwijking door operatieve correcties aan de in- en uitwendige neus, inclusief de neuspunt.
 • Behandeling van neuspoliepen en neusbijholtenontstekingen door operaties aan de neusbijholten, kaakholten en voorhoofdsholten via de neusopening.

Het oor

 • Behandeling van flaporen door operatieve correcties van de oren of oorschelp.
 • Behandeling van ontstekingen, slechthorendheid, oorsuizen of evenwichtsstoornissen, veroorzaakt door afwijkingen van de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor. 
 • Behandeling van ouderdomsslechthorendheid, een gevolg van afwijkingen in het binnenoor, bestaat meestal uit het aanmeten van een gehoorapparaat.

Het hoofd- en halsgebied

 • Behandeling van goed- en kwaadaardige gezwellen in het bovenste deel van de hals.
 • Behandeling van slikklachten, die veroorzaakt worden door afwijkingen in het bovenste deel van de slokdarm.

Behandeling van goed- en kwaadaardige huidtumoren en de reconstructie van defecten die hierdoor zijn ontstaan door middel van aangezichtschirurgie.

Wilt u meer weten?

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.