Robot Expertisecentrum

Robot Expertisecentrum

(010) 291 19 11

Meer contactgegevens & bezoektijden

Mijn Maasstad Ziekenhuis

Robot Expertisecentrum

De urologen van het Robot Expertisecentrum van het Maasstad Ziekenhuis hebben al meer dan 3.500 ingrepen met behulp van de da Vinci robot uitgevoerd. Daarmee is het ziekenhuis dé ervaringsdeskundige op het gebied van robotoperaties voor onder andere blaas-, baarmoederhals-, nier- en prostaatkanker. Tevens is dé Anser prostaatoperatiekliniek, waar de prostaatoperaties van 7 ziekenhuizen worden uitgevoerd, in het Maasstad Ziekenhuis gevestigd.

Lees meer over Robot Expertisecentrum

Deelspecialisme, poliklinieken & afdelingen

Aandoeningen

In het Robot Experisecentrum kunt u met de volgende aandoeningen terecht:

Onderzoeken en behandelingen

In het Robot Expertisecentrum informeren onze professionele en ervaren medisch specialisten u over uw onderzoek en behandeling.

In het Robot Expertisecentrum informeren onze professionele en ervaren medisch specialisten u over uw onderzoek en behandeling.

Onderzoeken

Welke onderzoeken u wellicht zal krijgen, hangt af van de aandoening. Onder Aandoeningen (hier boven) kunt u precies lezen welke onderzoeken er wellicht voor u van toepassing zijn.

Behandeling met de da Vinci Robot

In samenspraak met u wordt bepaald of een behandeling met de da Vinci robot voor u de best passende behandeling is. Onze specialisten nemen uw klachten zeer serieus en besteden veel aandacht aan kwaliteit en resultaat. Met de ervaren urologen, gynaecologen en chirurgen en hun kennis en kunde kan het expertisecentrum u prima van dienst zijn.
  
Met de aanschaf van twee da Vinci robotsystemen zijn de wachttijden aanzienlijk verminderd. Binnen 2 weken na verwijzing door uw huisarts kunt u op de poli terecht en vervolgens wordt u binnen 4 tot 6 weken al geopereerd. De indrukwekkende beweeglijkheid van de instrumenten is een van de grote voordelen van robotchirurgie. Het stelt de medisch specialist in staat met een veel grotere bewegingsvrijheid de prostaat, nier, blaas, endeldarm of baarmoeder te behandelen en te opereren. Bovendien is er een stereoscopisch beeld, waardoor de arts de structuren driedimensionaal kan zien.
  
Na de uiterst precieze operatieve handelingen met behulp van de da Vinci robot en dankzij de bekwaamheid van de urologen, chirurgen en gynaecologen, heeft u:

  • minder pijn door het ontbreken van een grote wond;
  • minder bloedverlies;
  • kortere herstelperiode nodig en een korter verblijf in het ziekenhuis;
  • kleinere littekens dan bij een “klassieke” operatie. De robot maakt gebruik van enkele kleine sneetjes van 5 tot 12 millimeter.
Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.