Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is een vorm van kanker die zich bevindt in de alvleesklier. De alvleesklier ligt in de buikholte. Wanneer iemand alvleesklierkanker heeft, heeft dat te maken met de opbouw van nieuwe cellen. In de alvleesklier komen verschillende soorten cellen voor, die kunnen leiden tot verschillende vormen van kanker. Een tumor of gezwel in het orgaan ontstaat door cellen die ongecontroleerd zijn gaan delen.

Deze gezwellen kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. Goedaardige gezwellen zijn ongevaarlijk, maar dienen in de meeste gevallen wel verwijderd te worden omdat ze zich kunnen ontwikkelen tot kwaadaardige gezwellen. Kwaadaardige tumoren kunnen de cellen in de omliggende weefsels en organen binnendringen. In dat geval is er sprake van kanker.

Wij nemen als Maasstad Ziekenhuis actief deel aan onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker en dat wordt landelijk erkend waarbij ons ziekenhuis een rol heeft bij de ontwikkeling van nieuwe operatieve technieken (robot).

Landelijke samenwerking om de behandeling van Alvleesklierkanker te verbeteren

Oncologisch Centrum
Alle aandoeningen & ziektebeelden van A tot Z Kosten en vergoedingen Informatie over betaling van ziekenhuiszorg Unieke samenwerking Nuttige links