Lage rugpijn

Een veelvoorkomende pijnklacht is pijn in de onderrug (lage rugpijn; ook wel spit of lumbago genoemd). Lage rugpijn is pijn in het gebied tussen de onderste ribben en de billen en kan uitstralen naar een of beide benen. In de meeste gevallen is de pijn na één of twee maanden verdwenen. Als de pijn langer dan drie maanden aanhoudt, spreken we van chronische lage rugpijn. Dit kan zo hevig zijn dat dagelijkse activiteiten, huishoudelijke werkzaamheden of sporten wordt belemmerd. U kunt hierdoor in de ziektewet komen of zelfs arbeidsongeschikt worden verklaard.

Het Lage Rugpijnloket

Heeft u last van lage rugklachten, dan kunt u terecht bij Het Lage Rugpijnloket. Het Lage Rugpijnloket is een initiatief van Rotterdamse huisartsen, Achmea en het Maasstad Ziekenhuis om de zorg te verbeteren. Het loket kent de volgende voordelen:

  • Uw eigen risico wordt niet aangesproken bij een bezoek aan het loket;
  • U wordt gezien door een arts gespecialiseerd in lage rugklachten;
  • U krijgt een uitgebreid consult (30 tot 60 minuten);
  • U ontvangt na afloop van het consult een persoonlijk behandeladvies;
  • Indien uw situatie dit vraagt, kan de arts overleggen met medisch specialisten, zoals de orthopedisch chirurg of neuroloog.

Afspraak maken 

Het spreekuur van Het Lage Rugpijnloket wordt wekelijks op donderdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden. Bij verwijzing door uw huisarts, krijgt u een vragenlijst mee, die u opstuurt naar Het Lage Rugpijnloket. Na ontvangst van de vragenlijst neemt Het Lage Rugpijnloket contact met u op, om de afspraak te plannen.

Locatie

Huisartsenpost Rotterdam Zuid (op de Zorgboulevard naast NS-station Rotterdam Lombardijen)
Maasstadweg 59
3079 DZ Rotterdam

Pijnkliniek
Alle aandoeningen & ziektebeelden van A tot Z