Revalidatie voor IC patiënten

Met dit revalidatiezorgpad voor intensive care patiënten wil het Maasstad Ziekenhuis patiënten na hun Intensive Care (IC) opname nog betere informatie geven over wat er gebeurd is met de patiënt en de patiënt een handvat aanbieden voor verder herstel na ontslag uit het Maasstad Ziekenhuis.

De informatie is ontwikkeld in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (A.M.C.) met ondersteuning van het ‘Revalidatiefonds’. Met toestemming van het A.M.C. mogen wij de inhoud gebruiken en waar nodig hebben wij het aangepast aan de situatie in ons ziekenhuis. Veel dank is daarom verschuldigd aan het Amsterdam UMC - Locatie AMC (voorheen A.M.C.) en het Revalidatiefonds.

Op verschillende plaatsen worden ook persoonlijke verhalen van ex-IC patiënten weergegeven. Deze zijn afkomstig van gesprekken met patiënten en uit het magazine Intensief [Uitgave: Pfizer 2011 in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (nvic.nl)]. Het blijkt voor veel mensen heel verhelderend en geruststellend te zijn om dit te lezen.

Wij hopen dat de informatie u ondersteunt bij uw herstel en wensen u veel sterkte en succes hierbij!

Doorloop de 5 stappen van het zorgpad

Per stap kunt u lezen wat u te wachten staat en hoe u zich het best kunt voorbereiden. Links ziet u eveneens de stappen van het zorgpad.

  1. Inleiding
  2. Revalidatie tijdens en na ziekenhuisopname
  3. Informatie over herstel na IC opname
  4. Weekprogramma na ontslag
  5. Hoe nu verder