Terug

Bekkenbodemfysiotherapie

Bekkenbodemfysiotherapie kan worden gegeven bij inspannings-incontinentie, aandrang-incontinentie en verzakkingsklachten.

Inspannings-incontinentie

Bekkenbodemfysiotherapie is een goede en weinig ingrijpende behandeling waarmee doorgaans wordt begonnen. Meer dan 50% van de vrouwen die deze vorm van behandeling krijgt, ondervindt een duidelijke verbetering van de klacht. Uw gynaecoloog zal u voor deze behandeling doorverwijzen naar een gespecialiseerde bekkenbodemfysiotherapeut. Het duurt ongeveer drie maanden voordat het effect mag worden verwacht.

Aandrang-incontinentie

Ook bij deze vorm van incontinentie wordt in eerste instantie fysiotherapie geadviseerd. U wordt verwezen naar een gespecialiseerde bekkenbodemfysiotherapeut die u zal leren om de blaas te trainen om meer en langer urine op te kunnen houden en de aandrang die u voelt te verminderen. U moet er rekening mee houden dat deze behandeling tijd kost alvorens u een verbetering merkt.

Verzakkingsklachten

Bekkenbodemfysiotherapie is een behandeling waarbij u leert de spieren van de bekkenbodem bewust te gebruiken. Een verzakking zal door fysiotherapie niet verdwijnen, maar kan wel uw klachten verminderen en kan verergering van de verzakking tegengaan. Ook wordt bekkenbodemfysiotherapie geadviseerd voorafgaand aan een verzakkingsoperatie. Er zijn aanwijzingen dat de operatieresultaten hiermee verbeteren. Maasstad Ziekenhuis werkt nauw samen met gespecialiseerde bekkenbodemfysiotherapeuten.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.