Terug

Bewegingsagogische behandeling bij bariatrische chirurgie

Een gastric bypass of gastric sleeve zijn ingrepen waarbij de maag operatief wordt verkleind (bariatrische chirurgie). Vanaf zes weken na de operatie kunt u met bewegingsagogen trainen.

Doel bewegingsagogie na bariatrische chirurgie

Bewegingsagogie na een bariatrische ingreep kent meerdere doelen:

Bewegingsagogie na een bariatrische ingreep kent meerdere doelen:

  • kennismaken met verschillende vormen van bewegen;

  • opbouwen van uithoudingsvermogen en spierkracht;

  • ontdekken van de eigen mogelijkheden binnen bewegen;

  • rekening leren houden met lichamelijke klachten;

  • zelfstandig na acht weken het bewegen voort kunnen zetten.

Intake

U start met een individuele intake. U krijgt onder andere uitleg over het beweegtraject, uw persoonlijke doelstellingen worden besproken en enkele testen worden...

U start met een individuele intake. U krijgt onder andere uitleg over het beweegtraject, uw persoonlijke doelstellingen worden besproken en enkele testen worden afgenomen om te bekijken hoe u er lichamelijk voor staat.

Groepstraining

De groepstraining duurt in totaal acht weken. De training vindt twee keer per week plaats en duurt één uur per keer. In acht weken tijd wordt een start gemaakt...

De groepstraining duurt in totaal acht weken. De training vindt twee keer per week plaats en duurt één uur per keer. In acht weken tijd wordt een start gemaakt met de opbouw van uw uithoudingsvermogen en algehele krachtopbouw van de grote spieren. U leert hoe u het beste uithoudingsvermogen en kracht kan opbouwen en hoe u dit na acht weken zelfstandig kan voortzetten. Er worden verschillende vormen van sport en bewegen aangeboden, zowel in de sportzaal, fitnesszaal als in het zwembad.

Natraject

Na acht weken volgen opnieuw de testen om de voortgang te evalueren. Er wordt met u besproken welke sportactiviteit u gaat oppakken. De bewegingsagoog adviseert...

Na acht weken volgen opnieuw de testen om de voortgang te evalueren. Er wordt met u besproken welke sportactiviteit u gaat oppakken. De bewegingsagoog adviseert u hierbij. Desgewenst krijgt u een overdracht, beweegadvies en sport-/beweegschema mee om te vervolgen.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.