Terug

Borstvoedingsbegeleiding

De lactatiekundige adviseert en begeleidt u bij problemen met het geven borstvoeding. In het Maasstadziekenhuis zijn twee lactatiekundigen IBCLC (International Board Certified lactation Consultant) werkzaam die gespecialiseerd zijn in allerlei aspecten van het geven van borstvoeding. Samen met u maken zij een ‘Borstvoedingsplan op maat‘. Tot het moment van ontslag kan de lactatiekundige samen met de verpleegkundige of zorgassistente het proces van borstvoeding begeleiden.

Wat doet de lactatiekundige?

De lactatiekundige geeft algemene en specifieke informatie over borstvoeding. De lactatiekundige kan worden ingezet bij:

De lactatiekundige geeft algemene en specifieke informatie over borstvoeding. De lactatiekundige kan worden ingezet bij:

  • het geven van voorlichting over borstvoeding aan zwangere vrouwen die begeleid worden op de poli gynaecologie;
  • het organiseren en begeleiden van maandelijkse voorlichtingsavonden over borstvoeding voor zwangere vrouwen en hun naasten;
  • het begeleiden van moeder en kind met problemen rondom borstvoeding tijdens het verblijf in het ziekenhuis;
  • het beantwoorden van (telefonische) vragen tijdens het lactatiekundig spreekuur

Certificaat Zorg voor borstvoeding

De kraamafdeling/neonatologie en kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis voert een borstvoedingsvriendelijk beleid.

De kraamafdeling/neonatologie en kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis voert een borstvoedingsvriendelijk beleid.

Het Maasstad Ziekenhuis is sinds 1 februari 2012 in het bezit van het borstvoedingscertificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Met het behalen van het borstvoedingscertificaat is de eerste stap gezet om de derde smiley (kraamafdeling) van Kind en Ziekenhuis te behalen.

Contact

Tijdens uw verblijf in het Maasstad Ziekenhuis komt de lactatiekundige zelf bij u langs, zodat u vragen kunt stellen. U kunt het natuurlijk ook bij de verpleegkundige...

Tijdens uw verblijf in het Maasstad Ziekenhuis komt de lactatiekundige zelf bij u langs, zodat u vragen kunt stellen. U kunt het natuurlijk ook bij de verpleegkundige of arts aangeven als u een lactatiekundige wilt spreken.

U kunt ook zelf contact opnemen via het telefoonnummer: 010 - 291 2706 of via lactatiekundige@maasstadziekenhuis.nl

De lactatiekundige is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 – 15.00 uur
Op woensdagmiddag en vrijdagochtend is er lactatiekundig spreekuur.

Borstvoedingscafé

Het doel is om een plek te creëren waar moeders die borstvoeding geven elkaar kunnen ontmoeten. Het is goed om ervaringen met elkaar te delen, elkaar steun...

Het doel is om een plek te creëren waar moeders die borstvoeding geven elkaar kunnen ontmoeten. Het is goed om ervaringen met elkaar te delen, elkaar steun te bieden maar het is natuurlijk ook gewoon gezellig. Er is een lactatiekundige van het Maasstad Ziekenhuis aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden.

Bekijk hier alle informatie over het Borstvoedingscafé.

Open Podium het kanaal van Open Rotterdam heeft een item gemaakt over het borstvoedingscafé van het Maasstad Ziekenhuis. Bekijk het filmpje en krijg een idee van het borstvoedingscafé.

Voorlichtingsavond Borstvoeding

Voor aanstaande moeders en hun partner organiseert de afdeling Verloskunde maandelijks voorlichtingsavonden over borstvoeding.

Voor aanstaande moeders en hun partner organiseert de afdeling Verloskunde maandelijks voorlichtingsavonden over borstvoeding.

De voorlichting wordt gegeven door een lactatiekundige van het Maasstad Ziekenhuis. Tijdens de voorlichtingsavond kunt u met al uw vragen bij de deskundigen terecht. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Bekijk hier wanneer de voorlichtingsavonden plaatsvinden.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.