Terug

Bovenooglidcorrectie

Bij veel mensen wordt in de loop van de tijd de huid bij het bovenooglid wat slapper en meer uitgerekt. Dit kan klachten veroorzaken zoals een beperking van het gezichtsveld doordat de huid over de ooglidrand hangt, een vermoeid uiterlijk, tranende/droge ogen, een sombere blik en hoofdpijn door het continu aanspannen van de spieren van het voorhoofd.

De operatie

Vlak voor de operatie tekent de arts het huiddeel af dat weggenomen zal worden. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving (dit zijn enkele kleine verdovingsprikken)....

Vlak voor de operatie tekent de arts het huiddeel af dat weggenomen zal worden. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving (dit zijn enkele kleine verdovingsprikken).

De operatie bestaat uit het wegnemen van het huid- en spieroverschot, al dan niet gecombineerd met het verwijderen of verplaatsen van het overtollige vetweefsel. Het grootste deel van het litteken komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. Deze littekens trekken bij en zijn vrijwel altijd onopvallend.

Voor meer informatie over een bovenooglidcorrectie verwijzen wij u naar de patiëntenfolder, onderaan de pagina.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.