Terug

Longrevalidatie (Fysiotherapie)

Met een longaandoening kunt u door benauwdheid vaak minder bewegen, waardoor u al snel in een vicieuze cirkel belandt. Longrevalidatie kan deze neerwaartse spiraal doorbreken. Het hoofddoel van de longrevalidatie is ervoor zorgen dat u zich beter en prettiger voelt in uw leven, ondanks het feit dat u een chronische aandoening heeft. Zo hebben longpatiënten met een goede conditie minder klachten van kortademigheid en vermoeidheid. Ook zijn ze minder vaak ziek en blijken ze langer te leven met een hogere kwaliteit. Na de longrevalidatie weet u beter om te gaan met uw aandoening. Belangrijk is te weten dat de longrevalidatie uw longen niet zal genezen, maar de gevolgen van uw longziekte kan verminderen.

Voor wie?

Longrevalidatie is bedoeld voor mensen met chronische long- of luchtwegklachten die onvoldoende controle over hun klachten en beperkingen hebben.

Door wie?

Longrevalidatie is een intensieve behandeling door een team van verschillende behandelaars waaronder een longarts, revalidatiearts, fysiotherapeut, longverpleegkundige, psycholoog en diëtist.

Groep 1: Moshe Berger en Caroline Boelen,
Groep 2: Marcel Dul en Martin Arends.

Wanneer?

Groep 1: Dinsdag van 13.30 – 14.45, Woensdag 13.00 – 14.45 , Vrijdag 13.30 – 14.45 uur
Groep 2: Maandag 13.00 – 14.15, Woensdag 13.30 – 14.45, Donderdag 13.00 – 14.15 uur.

Programma

Tijdens het revalidatieprogramma bezoekt u ons driemaal per week gedurende vier tot vijf maanden. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: Conditie- en krachttraining en instructie van ademhaling tijdens inspanning, sport- en spelactiviteiten in de zaal en/of zwembad, voorlichtingsbijeenkomsten, groep- en/of individuele begeleiding en nazorg.

Verwijzer

Longarts of fysiotherapeut op de verpleegafdeling.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.