Terug

Scheelzienoperatie

Bij een scheelzien operatie worden oogspieren verplaatst of verkort, zodat de balans tussen de ogen wordt veranderd. Deze operatie wordt door de oogarts uitgevoerd en gebeurt aan één of beide ogen. De oogspiertjes zitten direct onder het oogwit. Het oog hoeft tijdens de operatie alleen opzij gedraaid te worden. Het oog blijft dus in de oogkas en wordt tijdens de operatie niet uit de oogkas gehaald. De operatie gebeurt in de meeste gevallen tijdens een dagopname onder algehele narcose. De duur van de operatie is enigszins afhankelijk van het aantal oogspieren dat geopereerd wordt. Na de operatie gelden enkele hygiënevoorschriften. De oogarts of orthoptist zal deze met u bespreken. In veel gevallen is één operatie voldoende om het scheelzien te corrigeren. Soms is een tweede operatie nodig. Uw orthoptist kan u hier meer over vertellen.

Na de operatie

Na de operatie is het oogwit rooddoorlopen. Dit verdwijnt na enkele weken. Op het oog kunt u wat witte puntjes zien. Dit zijn de hechtingen. Deze lossen vanzelf weer op. Het geopereerde oog wordt niet afgeplakt. Na de operatie zullen beide ogen nog ca. tien dagen gedruppeld moeten worden ter voorkoming van infecties. Ook mag u gedurende drie weken niet zwemmen en moet u uitkijken met stof en zand. In sommige gevallen moet er meerdere keren een operatie uitgevoerd worden voor het gewenste resultaat.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.