Terug

Voorste kruisband operatie

Zodra er bij u is geconstateerd dat er sprake is van een kapotte voorste kruisband dan is het goed mogelijk dat uw behandelend arts gedurende een periode van zes weken afwacht of uw klachten afnemen. Blijken uw klachten minder te worden en ondervindt u hinder in uw dagelijks leven dan is een operatie noodzakelijk. De huisarts en orthopedisch chirurg zullen veelal eerst fysiotherapie of een brace aanraden. Indien dit niet het gewenste resultaat oplevert, dan kunt u alsnog overwegen een operatie te ondergaan. Welke behandeling de beste oplossing biedt, is afhankelijk van de kwaliteit van het weefsel in en rond uw knie, uw beroep en dagelijkse activiteiten, uw sportieve activiteiten en uw leeftijd.

De operatie

In bepaalde gevallen kan de orthopedisch chirurg besluiten om éérst een 'arthroscopische' oftwel kijkoperatie uit te voeren. Zo kan de orthopedisch chirurg...

In bepaalde gevallen kan de orthopedisch chirurg besluiten om éérst een 'arthroscopische' oftwel kijkoperatie uit te voeren. Zo kan de orthopedisch chirurg met een kleine camera (athroscoop) gedetailleerd in het gewricht kijken. Zo'n ingreep heet 'minimaal invasief' omdat het zo weinig mogelijk ingrijpt in het weefsel.

Een aantal voordelen van deze techniek zijn:

  • Mindere belasting voor de patiënt (snel herstel);
  • Klein litteken op de knie;
  • Minder pijn na de operatie;
  • Het gewricht is beter te bekijken en te behandelen.

 

 

Herstel

Deze techniek verloopt in het algemeen zeer succesvol en zorgt voor een goed herstel van de voorste kruisband.

Deze techniek verloopt in het algemeen zeer succesvol en zorgt voor een goed herstel van de voorste kruisband.

U moet echter rekening houden met een langdurig revalidatietraject. Na een jaar is de voorste kruisband volledig hersteld.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.