Hoe veilig zijn mijn gegevens?

Het Maasstad Ziekenhuis vindt de privacy van patiënten erg belangrijk. Wij gaan op een veilige manier met uw digitale gegevens om volgens de ‘Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)’. Meer informatie vindt u in de Privacyverklaring van het Maasstad Ziekenhuis op onze website.

Wij registreren uw gegevens

Wij willen graag weten hoe vaak Mijn Maasstad Ziekenhuis wordt gebruikt. Daarom registreren wij - op een veilige manier - elke keer dat u inlogt. De gegevens die u invoert in Mijn Maasstad Ziekenhuis kunnen worden opgenomen in uw medisch dossier.

Wat kunt u zelf doen aan de veiligheid van uw gegevens?

  • Log uit op het moment dat u Mijn Maasstad Ziekenhuis niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser (internetpagina).
  • Ga zorgvuldig om met afdrukken die u maakt van uw gegevens.
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonlijk. Bewaar deze daarom op een veilige plek.
  • Sla uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Iedereen die toegang heeft tot uw computer, kan in dat geval namelijk uw inlognaam en wachtwoord vinden.
  • Zet uw computer op slot (screensaver) als u ervan wegloopt. Voorbijgangers kunnen uw gegevens dan niet (direct) zien als u even weg bent van uw computer.
  • Gebruikt u draadloos internet (Wifi)? Zorg er dan voor dat uw internetmodem of router beveiligd is met een beveiligingscode (encryptie), zodat niet iedereen van uw internetverbinding gebruik kan maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen.

Video: hoe veilig zijn mijn gegevens?