Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Meer overzicht hebben over uw gezondheid door al uw gezondheidsgegevens bij elkaar te hebben? Dat kan met een persoonlijke gezondheidsomgeving: PGO. Iedereen in Nederland kan een PGO gebruiken en bij steeds meer zorginstellingen is het mogelijk om gegevens op te halen. Nu ook bij het Maasstad Ziekenhuis.

Dit is een PGO

Een PGO is een nieuwe manier om uw medische gegevens op te halen. Een PGO is een app of website waarmee u een kopie van uw medische gegevens kunt ophalen bij verschillende zorginstellingen. Bijvoorbeeld bij uw huisarts, ziekenhuis of therapeut. Ook kunt u zelf gezondheidsgegevens toevoegen aan uw PGO. Zo verzamelt u al deze gegevens op 1 plek.

U kiest zelf of u een PGO gebruikt en waarvoor. Dat hangt bijvoorbeeld af van uw situatie en wensen.

Een PGO is iets anders dan een patiëntenportaal. Een PGO is van u. U kunt zelf bepalen welke informatie u hierin wilt zien.


Het filmpje opent in een nieuw venster.

Voordelen van een PGO

Het gebruik van een PGO kan voor u de volgende voordelen hebben:

  • U kunt met een PGO gegevens inzien van uw verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld van uw huisarts, ziekenhuis of therapeut.
  • Een PGO kan u helpen om een gesprek met uw zorgverlener voor te bereiden. Bijvoorbeeld omdat u hier gegevens van een andere zorgverlener in heeft staan.

Een PGO die bij u past

Er zijn verschillende PGO’s. Op de website van de Digitale ZorgGids ziet u welke PGO’s er zijn. En wat de verschillen zijn.

De ontwikkeling van PGO’s

De PGO’s die er zijn, worden steeds verder ontwikkeld. Op dit moment kunnen er nog maar kleine stukjes medische informatie opgehaald worden. Bij het Maasstad Ziekenhuis kunt u bijvoorbeeld digitaal uw brieven ophalen, radiologieverslagen en de Basisgegevensset Zorg. Dat is een samenvatting van uw dossier die voldoet aan landelijke voorschriften. Ook worden e-consulten en sommige vragenlijsten getoond. 

De hoeveelheid informatie die u in uw PGO kunt bekijken, wordt steeds verder uitgebreid. Naast informatie van zorgverleners kunt u in de toekomst ook zélf steeds meer informatie in uw PGO zetten. Bijvoorbeeld uw bloeddruk en gegevens van uw smartwatch of stappenteller.  

Omdat PGO’s nog in ontwikkeling zijn, kan het gebeuren dat sommige medische gegevens onvolledig of onjuist worden weergegeven. Het Maasstad Ziekenhuis heeft hier helaas geen of weinig invloed op.

Meer informatie

Lees meer over PGO’s op www.pgo.nl, op de pagina van de Patiëntenfederatie of in de folder Ontdek wat er al kan met een PGO.

Snel uw gegevens ophalen bij het Maasstad Ziekenhuis

Heeft u al een PGO? Scan de QR-code om direct een kopie van uw medische gegevens op te halen bij het Maasstad Ziekenhuis.

U kunt ook zonder de QR-code vanuit uw PGO gegevens ophalen bij het Maasstad Ziekenhuis.
Let op: het kan per PGO verschillen hoe u het Maasstad Ziekenhuis kunt vinden (bijvoorbeeld met de zoekterm 'Maasstad' of Maasstad Ziekenhuis').  

Andere ziekenhuizen uit de regio

Bij deze ziekenhuizen in de regio kunt u ook een PGO gebruiken: Ikazia Ziekenhuis, Van Weel Bethesda Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, IJsselland Ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u vragen en antwoorden over PGO. Sommige vragen worden ook beantwoord in een filmpje. Meer vragen en antwoorden vindt u op PGO.nl. Dat is een website gemaakt door de Patiëntenfederatie. 

 

Uw zorg digitaal

Maasstad Ziekenhuis zet nog meer digitale middelen in. Hiermee bieden we patiënten de juiste zorg op de juiste plek en de juiste informatie op het juiste moment. Meer informatie vindt u op de pagina Uw zorg digitaal