Terug

Elektro-neuromyogram (EMG)

Een EMG is een onderzoek waarbij de elektrische activiteit van de zenuwen en spieren wordt gemeten. Zie de patiëntenfolder onderaan de pagina voor meer informatie.

Het onderzoek

Bij het EMG-onderzoek worden er elektroden verbonden aan het EMG-apparaat door middel van draden.

Bij het EMG-onderzoek worden er elektroden verbonden aan het EMG-apparaat door middel van draden.

Dit vangt de signalen op en maakt deze zichtbaar en hoorbaar. Om informatie te krijgen over de werking van de zenuwen is het nodig om stroomstootjes toe te dienen. Het onderzoek is echter volstrekt ongevaarlijk, maar het geeft wel een vreemd gevoel. Enkele onderdelen van het onderzoek kunt u als onaangenaam ervaren.  

De duur van het onderzoek is afhankelijk van de aard van uw klachten. Over het algemeen kunt u rekenen op 15 tot 30 minuten.

Als u tijdens het onderzoek vragen heeft, aarzel dan niet deze te stellen. Na het onderzoek kunt u direct naar huis of terug naar de verpleegafdeling.

Uitslag

De neurofysioloog beoordeelt de resultaten van het onderzoek. Hij geeft deze door aan uw behandelend arts. Deze zal u van de resultaten van dit onderzoek op de hoogte stellen.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.