Terug

Endo-anale echo

Een endo-anale echo is een inwendig echo-onderzoek (een kijkonderzoek) van de anus en het laatste deel van de endeldarm. De endeldarm is het laatste deel van de dikke darm en functioneert als opslagplaats voor ontlasting, afgesloten van de buitenwereld door de anus. De anus is de opening waardoor de ontlasting het lichaam verlaat.

Onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd met een echo-endoscoop. Dit is een buis of een slang met aan het uiteinde een echokop. De arts schuift een star buisje of een...

Het onderzoek wordt uitgevoerd met een echo-endoscoop. Dit is een buis of een slang met aan het uiteinde een echokop. De arts schuift een star buisje of een flexibele slang (endoscoop) een klein stukje in uw endeldarm. Met de flexibele echo-endoscoop is het ook mogelijk om verder in de darm te kijken. Dit heet een endoscopie. Voor de endo-echografie van de anus wordt bij voorkeur een starre buis gebruikt.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.