Terug

Optische coherentietomografie (OCT)

Met een OCT apparaat wordt er een scan gemaakt van de, vaak, inwendige structuren van het oog. Het gaat hierbij meestal om dwarsdoorsneden van (een gedeelte van) het netvlies, welke ook wel de retina wordt genoemd. Door middel van een OCT scan kunnen afwijkingen aan het netvlies nauwkeurig in beeld worden gebracht.

Het doel

Het doel van het onderzoek is het stellen van een diagnose, een uitgangssituatie van een eventuele behandeling te bepalen of het vervolgen van de voortgang...

Het doel van het onderzoek is het stellen van een diagnose, een uitgangssituatie van een eventuele behandeling te bepalen of het vervolgen van de voortgang daarvan.

Het gaat hier om aandoeningen zoals macula degeneratie (slijtage van de gele vlek), een maculagat (een gat in de macula), een maculapucker (plooien in het netvlies) of maculavocht. Een OCT-onderzoek wordt ook gebruikt om eventuele afwijkingen van de oogzenuw in beeld te brengen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de patiëntenfolder, onderaan de pagina.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.