Terug

Renogram met MAG3

Dit onderzoek op de afdeling Kindergeneeskunde duurt ongeveer een half uur. Tijdens het onderzoek kan 1 ouder of begeleider bij het kind blijven.

Voorbereiding op het onderzoek

Wij adviseren u uw kind 's ochtends geen kleding aan te laten doen met metalen voorwerpen, zoals een broekriem, bretels of metalen knoopjes.

Voorafgaand aan dit onderzoek wordt er op de kinderafdeling een infuus

ingebracht. Ongeveer 1 1/2 uur tot een 1/2 uur van tevoren 2 glazen vocht drinken.

Uitvoering van het onderzoek

Op de nucleaire geneeskunde wordt er via het infuus een kleine hoeveelheid van een lichte radioactieve vloeistof toegediend, waarna direct de scan wordt gemaakt.

Bij het maken van de scan ligt uw kind op een smal bed. Onder het bed bevindt zich de camera. Tijdens het maken van de scan moet uw kind zo stil mogelijk blijven liggen, het kan zinvol zijn om zelf iets mee te brengen dat uw kind kan afleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voorleesboek, knuffel, favoriete videoband/dvd of walkman/mp3 speler. Televisie met video met enkele videobanden zijn bij de nucleaire geneeskunde aanwezig.

Het onderzoek duurt ongeveer een half uur. Tijdens het onderzoek kan 1 ouder of begeleider bij het kind blijven.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.