Terug

Slaapendoscopie

Bij dit onderzoek bekijkt de KNO-arts de binnenkant van de neus en keel met behulp van een scoop; een flexibel kijkbuisje met een doorsnee van vier millimeter en met een lampje erin. Het doel van het onderzoek is de oorzaak van de slaap- en/ of snurkklachten te achterhalen.

Voor het onderzoek

Om te bepalen of en hoe u verdoofd mag worden, dient u eerst langs te komen bij de preoperatieve screening van de anesthesioloog. Op de dag van de snurkscopie moet u nuchter zijn.

Het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats onder een roesje. De anesthesioloog dient een slaapmiddel via een infuus toe, met behulp van bewakingsapparatuur. U ademt zelfstandig. De KNO-arts zal met de scoop via de neus achter in de keel kijken. Op deze manier kan hij de oorzaak van obstructie vinden.

De slaapendoscopie vindt overdag plaats op de afdeling Dagbehandeling. Het onderzoek zelf duurt ongeveer vijf minuten. In totaal duurt het ziekenhuisbezoek ongeveer drie uur; daarna kunt u gewoon weer naar huis.

Na het onderzoek

Na afloop van de slaapendoscopie kunt u niet zelf naar huis rijden met de auto!

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.