Nuttige links Brandwondencentrum

Naast de informatie die wij als Maasstad Ziekenhuis aanbieden, vindt u hieronder wat nuttige links:

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) Brandwondencentrum, ook bekend als Brandwondencentrum Beverwijk, is één van de drie brandwondencentra in Nederland.
www.rkz.nl/brandwondencentrum/

Het Brandwondencentrum Groningen maakt onderdeel uit van het Martini Ziekenhuis en is ook één van de drie brandwondencentra in Nederland.
www.martiniziekenhuis.nl/bwc

De stichting Kind en Brandwond is een landelijke stichting die uw kind na ontslag uit het Brandwondencentrum begeleidt, activiteiten aanbiedt, van oefenspel-materiaal voorziet en vakantiekampen organiseert.
www.kindenbrandwond.nl

De Vereniging van Mensen met Brandwonden begeleidt volwassenen, kinderen, familieleden en relaties na het ontslag uit het ziekenhuis, zodat zij zoveel mogelijk het 'normale' leven weer kunnen hervatten.
www.mensenmetbrandwonden.nl

De Nederlandse Brandwonden Stichting wil brandwonden voorkomen en het leed dat is ontstaan door brandwonden tot een minimum beperken. Dit doen zij door geld op te halen voor onderzoek en juiste informatie te verspreiden over het voorkomen en behandelen van brandwonden.
www.brandwondenstichting.nl

Nederlandse Vereniging voor Brandwondenzorg is de vereniging voor artsen, verpleegkundigen, psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, pedagogisch medewerkers en alle anderen die zich in Nederland en België bezighouden met de bestudering en specifieke behandeling van brandwonden. De NVBZ organiseert wetenschappelijke vergaderingen, stelt publicaties op en onderhoudt contact met andere verenigingen binnen en buiten Nederland.
www.brandwondenzorg.nl/voor-zorgprofessionals/nederlandse-vereniging-brandwondenzorg-nvbz/

Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland (VSBN) is een onderzoek- en kenniscentrum met als doel de kennis over brandwondgenezing te vergroten en daarmee de behandeling en uitkomsten voor patiënten te verbeteren.
www.brandwondenzorg.nl/wetenschappelijk-onderzoek

De Woundcare Consultant Society (WCS) heeft als doel te werken als nationaal kenniscentrum op het gebied van wond- en huidzorg om het kennisniveau van professionals in de gezondheidszorg te verhogen en uiteindelijk de kwaliteit van de wond- en huidzorg te verbeteren.
www.wcs.nl