Patiëntervaringen Chirurgie

Patiënten delen hun ervaringen over behandelingen, specialisten en het ziekenhuis.

Darmkanker

De heer Van Baalen deed mee aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Omdat er bloed in de ontlasting werd gevonden, volgde nader onderzoek in het Maasstad Ziekenhuis. Van Baalen bleek een tumor in de endeldarm te hebben. Een operatie was noodzakelijk om de tumor te verwijderen: er werd een snee gemaakt in de buik en het gedeelte van de endeldarm waar de tumor zit, werd verwijderd (low anterior resectie). Lees hier zijn verhaal.

Gebroken rib

Een ribbreuk of gebroken rib kan veel pijn tot gevolg hebben en soms is een operatie nodig. Lees hier de ervaringen van de patiënten die na een afspraak op het Ribbreukenspreekuur in het Maasstad Ziekenhuis een operatie ondergingen .

Vaatchirurgie

In 2010 en in 2015 is de heer Boerhof uit Hattem geopereerd in het Maasstad Ziekenhuis. Hij is zeer tevreden over de behandeling door de vaatchirurg. “Hier word je serieus genomen. Ze luisteren goed naar de patiënt en je weet waar je aan toe bent. Er is hoor en wederhoor. Niemand voelt zich op de tenen getrapt als je kritische vragen stelt.” Lees hier zijn verhaal.