Verpleegafdeling

Op de afdeling Geriatrie worden patiënten opgenomen met ziekten die samenhangen met veroudering. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen waar gespecialiseerde geriatrische zorg voor nodig is.

De afdeling

De afdeling Geriatrie is volledig aangepast aan geriatrische patiënten. Er is veel aandacht voor een veilige en therapeutische omgeving. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk een normaal dagritme aan te houden.

Op de afdeling hebben we 16 eenpersoonskamers. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer waar u overdag kunt verblijven om te eten of bijvoorbeeld televisie te kijken. Er is een activiteitenbegeleidster aanwezig die u kan helpen met de normale dagelijkse bezigheden. Ook is er voedingsassistent aanwezig die u kan adviseren over gezonde voeding.

De toegangsdeur van de verpleegafdeling Geriatrie is gesloten. De deur kan geopend worden met een code, die u ontvangt bij opname. Dit is om te voorkomen dat patiënten met geheugenproblemen de afdeling verlaten en verdwalen.

Op de afdeling werken we met een multidisciplinair team aan uw herstel en behoud van zelfredzaamheid. Dit team bestaat onder andere uit een geriater, arts-assistent geriatrie, geriatrisch verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, maatschappelijk werker, activiteitenbegeleidster en neuropsycholoog.

Bezoektijden en contactgegevens

De bezoektijden zijn dagelijks van 14.00 tot 19.30 uur. Met de verpleegkundige van de afdeling kunt u overleggen of bezoek op afwijkende tijden mogelijk is. In sommige gevallen is tijdens de opname rooming-in mogelijk. Dat betekent dat uw naaste ook buiten de bezoektijden aanwezig is op de afdeling. Het doel hiervan is om patiënten een vertrouwde omgeving te bieden, bijvoorbeeld bij geheugenproblemen, problemen met het verstaan van de taal, of een naderend levenseinde.

Voor al uw zorgvragen kunt u terecht bij de verpleegkundigen. Voor informatie over diagnose, behandeling en ontslag wordt een familiegesprek georganiseerd waarbij de klinisch geriater aanwezig is. De secretaresse benadert u hiervoor. Indien u tussendoor vragen heeft waar de verpleegkundigen geen antwoord op mag of kan geven, dan kan de zaalarts benaderd worden.

Telefoonnummer afdeling Geriatrie: (010) 291 13 77