Nuttige links Gynaecologie

Mocht u meer willen weten over dit onderwerp, dan kunt u terecht op onderstaande websites.

Nederlandse Vereniging Obstetrie & Gynaecologie (NVOG)
Wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen die de kwaliteit bewaken van de vrouwengezondheidszorg.

Bekkenbodem4all
Een patiëntenorganisatie die het platform is voor alle vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodem gerelateerde klachten en voor vrouwen met gynaecologische klachten.

Geboorteaangifte
De maatregelen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat de gemeente Rotterdam het contactmoment bij de geboorteaangifte in de ziekenhuizen zo kort mogelijk wil maken. Als proef gaan ze proberen de geboorteakte van tevoren op te maken en deze ter goedkeuring voor te leggen in het ziekenhuis. Tijdens dit bezoek stellen zij ook uw identiteit vast.

Om de geboorteakte op te maken moet u het formulier Verzoek opmaken geboorteakte van een kind geboren in het Maasstad Ziekenhuis invullen en samen met de gevraagde bijlagen naar geboorteaangifte@rotterdam.nl sturen. Na de geboorte stuurt u de aanmelding direct naar de gemeente en op de eerste werkdag- na ontvangst van de aanmelding - ontvangt u een datum waarop zij u komen bezoeken in het ziekenhuis.

Uiteraard kunt u ook nog gewoon aangifte doen bij een van onze stadswinkels, hiervoor moet u wel van tevoren een afspraak maken via 14010 of de website.

Gynaecologie.nl
Samenbundeling van gynaecologische informatie voor de patiënt en lotgenotencontact.

Olijf
Olijf is het netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker en hun naasten

Kanker.nl
Vind hulp en ondersteuning tijdens en na de behandeling.

Verwijsgidskanker
Helpt u bij het vinden van ondersteunende behandeling en begeleiding bij kanker.
Op ieder moment na de diagnose