Nefrologie

(010) 291 22 20

Stuur een e-mail

Mijn Maasstad Ziekenhuis

Nefrologie

Nefrologie is een deelspecialisme van de Interne Geneeskunde en richt zich op de nieren en nierziekten. Een belangrijk onderdeel binnen de Nefrologie is het begeleiden van patiënten met acute of chronische nierschade en verhoogde bloeddruk. Het specialisme richt zich hierbij op de oorzakelijke factoren van nierschade en behandelingen ter voorkoming van voortgaande nierschade.

Poliklinieken & Afdelingen

Aandoeningen

In het Maasstad Ziekenhuis behandelen we diverse nieraandoeningen.

Onderzoeken

Afhankelijk van uw klachten en/of diagnose kunnen er veel verschillende soorten onderzoeken uitgevoerd worden. Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende...

Afhankelijk van uw klachten en/of diagnose kunnen er veel verschillende soorten onderzoeken uitgevoerd worden. Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende onderzoeken.

Behandelingen

Afhankelijk van uw diagnose zijn er verschillende behandelmogelijkheden.

Afhankelijk van uw diagnose zijn er verschillende behandelmogelijkheden.

Nierfalentraject

Wanneer de restfunctie van de nieren minder wordt dan 20 tot 25 procent, meldt de nefroloog u aan voor het nierfalentraject. In dit traject wordt u onder meer ondersteund bij de veranderingen die ontstaan en krijgt u uitgebreide voorlichting over nierfunctie-vervangende behandelingen.

Meer informatie over de verschillende behandelingen

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.