Longgeneeskunde

Binnen het specialisme Longgeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis worden patiënten met aandoeningen aan de luchtwegen, longen, longvliezen en ademhalingsregulatie onderzocht en behandeld. Bij de polikliniek kunt u terecht voor een medische consultatie, onderzoek of kleine behandeling.

Lees meer over Longgeneeskunde

Deelspecialisme, poliklinieken & afdelingen

Aandoeningen

Op de afdeling Longgeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis worden diverse longaandoeningen behandeld.

Op de afdeling Longgeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis worden diverse longaandoeningen behandeld.

Hieronder treft u een overzicht aan van de meest voorkomende longaandoeningen.

Onderzoeken

Op de afdeling Longgeneeskunde worden patiënten met uiteenlopende aandoeningen onderzocht en behandeld.

Op de afdeling Longgeneeskunde worden patiënten met uiteenlopende aandoeningen onderzocht en behandeld.

Hieronder treft u een overzicht aan van de meest voorkomende onderzoeken. Hierbij dient u zich te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan hier beschreven.

Behandelingen

Op de afdeling Longgeneeskunde vinden verschillende behandelingen plaats. Er zijn professionele specialisten werkzaam die dankzij hun brede expertise snel en...

Op de afdeling Longgeneeskunde vinden verschillende behandelingen plaats. Er zijn professionele specialisten werkzaam die dankzij hun brede expertise snel en efficiënt kunnen behandelen. Bij het opnamegesprek met de longarts wordt u voorbereid op de behandeling en worden de laatste zaken besproken.

Hieronder treft u een overzicht aan van de meest voorkomende behandelingen.

Nazorg

Het Maasstad Ziekenhuis hecht veel waarde aan een goede nazorg. De frequentie en duur van de nazorg is afhankelijk van de soort behandeling en uw persoonlijke...

Het Maasstad Ziekenhuis hecht veel waarde aan een goede nazorg. De frequentie en duur van de nazorg is afhankelijk van de soort behandeling en uw persoonlijke situatie.

Over het algemeen vinden één of meerdere nacontroles plaats door een longarts en kan er een afspraak worden gemaakt met de diëtist, fysiotherapeut of psycholoog. Indien gewenst en beschikbaar, is deelname aan een patiëntenforum/lotgenotencontact mogelijk.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.