Maag-, Darm- en Leverziekten polikliniek

(010) 291 22 10

Routebeschrijving

Meer contactgegevens & bezoektijden

Mijn Maasstad Ziekenhuis

Maag-, Darm- en Leverziekten

Binnen het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten worden patiënten behandeld met ziekten van de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen en alvleesklier. Bij de polikliniek kunt u terecht voor een medische consultatie. Onderzoeken en behandelingen vinden plaats in het Maag-, Darm- en Levercentrum. We hebben ook een speciaal Maag-, Darm- en Levercentrum voor kinderen.

Lees meer over Maag-, Darm- en Leverziekten

Deelspecialisme, poliklinieken & afdelingen

Aandoeningen

De Maag-, Darm- en Leverziekten specialisten van het Maasstad Ziekenhuis behandelen diverse aandoeningen. Per aandoening zijn er uiteraard specifieke en verschillende...

De Maag-, Darm- en Leverziekten specialisten van het Maasstad Ziekenhuis behandelen diverse aandoeningen. Per aandoening zijn er uiteraard specifieke en verschillende soorten klachten.

De meest voorkomende aandoeningen zijn verteringsstoornissen, ontstekingen en kanker. Andere veelvoorkomende aandoeningen zijn bloedingen, galstenen, obstipatie, glutenintolerantie, eetstoornissen, en motorische afwijkingen. Sommige maag-, darm- en leverziekten zijn erfelijk, andere niet. Ziekten kunnen acuut zijn, zoals een maagbloeding, of chronisch, zoals de ziekte van Crohn.

Onderstaande klachten komen vaak voor bij aandoeningen aan de maag, darm of lever:

  • bloedverlies;
  • buikpijn;
  • diarree
  • geelzucht;
  • gewichtsverlies;
  • obstipatie;
  • winderigheid.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen:

Onderzoeken

Voor het stellen van de diagnose beschikt de MDL-arts over verschillende onderzoekmethodes.

Voor het stellen van de diagnose beschikt de MDL-arts over verschillende onderzoekmethodes.

Zo kan een ademtest uitwijzen of zich in de maag bacteriën bevinden. Ook onderzoek van bloed en ontlasting kan belangrijke aanwijzingen opleveren. Het belangrijkste instrument voor het stellen van een diagnose is echter de endoscoop. Dat is een bestuurbare camera die via de neus, mond of anus tot in de slokdarm, maag of darm kan worden gebracht om deze te onderzoeken. Voor onderzoek van de dunne darm kan ook gebruik worden gemaakt van een capsule camera (pilcamera).

De behandelingen zijn net zo uiteenlopend als de ziektebeelden. Bij ontstekingsziekten kunnen medicijnen soms uitkomst bieden. Bij kanker zal vaak een operatie nodig zijn al dan niet in combinatie met bestraling of chemotherapie. Steeds meer ingrepen kunnen via een endoscoop worden uitgevoerd. Dit varieert van het stoppen van bloedingen tot en met het weghalen van galstenen of het verwijderen van poliepen en tumoren.

Maag-, Darm- en Levercentrum

In het Maag-, Darm- en Levercentrum vinden onderzoeken en behandelingen plaats op het gebied van de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen en alvleesklier. We hebben ook een speciaal Maag-, Darm- en Levercentrum voor kinderen.

Hieronder vindt u informatie over enkele onderzoeken. Hierbij dient u zich te realiseren dat uw persoonlijke situatie anders kan zijn dan hier beschreven.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.