Meer over Maag-, Darm- en Leverziekten

Binnen het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten worden patiënten behandeld met ziekten van de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen en alvleesklier.

Professionele en ervaren specialisten

In het MDL Centrum van het Maasstad Ziekenhuis staat een hoog gekwalificeerd team voor u klaar, bestaande uit: MDL artsen, Physician Assistants, verpleegkundig specialisten, gespecialiseerde MDL verpleegkundigen en doktersassistenten. Zij werken samen met internisten, chirurgen, oncologen en revalidatieartsen om u snel en goed van dienst te kunnen zijn.

De MDL artsen van ons ziekenhuis zien jaarlijks meer dan 5.000 patiënten op de polikliniek en verrichten bijna 10.000 endoscopische procedures op het MDL centrum. Het betreft alle leeftijdsgroepen en omvat zowel simpele als complexe aandoeningen, waarvoor een benadering vanuit diverse specialismen is vereist.

Ook omvat het MDL Centrum van het Maasstad Ziekenhuis het Hepatitis Centrum. Dit is één van de landelijk erkende centra voor de behandeling van leverontsteking (Hepatitis).

Maag-, Darm- en Lever Centrum voor kinderen

In het Maag-, Darm- en Levercentrum vinden onderzoeken en behandelingen plaats op het gebied van de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen en alvleesklier. We hebben ook een speciaal MDL Centrum voor kinderen. Hier worden ongeveer 500 nieuwe patiënten per jaar behandeld. De grootste groep vormt kinderen met ontlastingsproblemen (via de Poeppoli) of kinderen met functionele buikpijn. Daarnaast worden kinderen verwezen met refluxziekte (te veel maagzuur stroomt terug in de slokdarm), chronische inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) en coeliakie (glutenintolerantie). Kijk voor meer informatie over ons kinder MDL centrum op de speciale kinderwebsite.

null