Wetenschappelijk onderzoek

(010) 291 3357

Stuur een e-mail
Routebeschrijving

Wetenschappelijk onderzoek

Het Wetenschapsbureau houdt zich binnen het Maasstad Ziekenhuis bezig met het controleren en ondersteunen van goed, veilig en gedegen wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschapsbureau

Het Wetenschapsbureau adviseert samen met diens adviseurs de raad van bestuur over de lokale uitvoerbaarheid van voorgenomen wetenschappelijk onderzoek dat...

Het Wetenschapsbureau adviseert samen met diens adviseurs de raad van bestuur over de lokale uitvoerbaarheid van voorgenomen wetenschappelijk onderzoek dat door een erkende Medisch Ethische Toetsingscommissie is goedgekeurd.

Voor het indienen van een multicenter studie, waarbij het Maasstad Ziekenhuis deelnemend centrum is, is het nodig een volledig dossier aan te leveren. De benodigde documenten zijn afhankelijk van het type studie:

Voor het indienen heeft u enkele downloads nodig:

Voor geneesmiddelen studies werkt het Maasstad Ziekenhuis met het standaard format Clinical Trial Agreement zoals overeengekomen door de STZ en Nefarma. Deze is te downloaden via de website van de DCRF.

Het Wetenschapsbureau beoordeelt (n.a.v. WMO-eisen) of:

  • Het Maasstad Ziekenhuis is berekend op een gedegen uitvoering van het onderzoek;
  • De uitvoering van het onderzoek plaatsvindt door of onder leiding van deskundigen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en van de uit te voeren verrichtingen;
  • De proefpersoon op adequate wijze wordt geïnformeerd;
  • De verzekering is afgesloten conform het bepaalde in de WMO geregeld.

Indiening van een studie geschiedt via ons digitale studiemanagementsysteem CASTOR SMS.  Mocht u hier vragen over hebben dan treft u onderaan deze pagina onze contactgegevens.
U kunt tevens bij ons terecht met al uw vragen met betrekking tot wetenschappelijke studies in het Maasstad Ziekenhuis. 

Contact

Voor vragen aan het wetenschapsbureau kunt u bellen met 010 291 33 57 of mailen naar wetenschapsbureau@maasstadziekenhuis.nl.

Postadres
Maasstad Ziekenhuis
t.a.v. Wetenschapsbureau
Postbus 9100
3007 AC Rotterdam

Bezoekadres
Maasstad Ziekenhuis
t.a.v. Wetenschapsbureau, locatiecode C1.13.H.03
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

MEC-U en TWOR gaan samen

Per 1 juli 2018 is de Toetsingscommissie Wetenschappelijk Onderzoek Rotterdam e.o. (TWOR) samengegaan met de Medical Research Ethics Committees United (MEC-U)....

Per 1 juli 2018 is de Toetsingscommissie Wetenschappelijk Onderzoek Rotterdam e.o. (TWOR) samengegaan met de Medical Research Ethics Committees United (MEC-U).

De participerende instellingen van MEC-U zijn:

  • St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht / Nieuwegein
  • Catharina Ziekenhuis te Eindhoven
  • Diakonessenhuis te Utrecht / Zeist / Doorn
  • Meander Medisch Centrum te Amersfoort / Baarn
  • Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam
  • en per 1 juli 2018 ook het Maasstad ziekenhuis te Rotterdam.

De dossiers van lopende studies zijn overgenomen en indieningen van nieuwe onderzoeksprotocollen voor beoordeling van wetenschappelijk en medisch-ethische aanvaardbaarheid kunt u aanbieden bij het secretariaat in Nieuwegein.

Contactgegevens secretariaat MEC-U:

Koekoekslaan 1
Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein

Tel.:      088 320 8784
E-mail:  info@mec-u.nl 

Het mailadres TWOR@Maasstadziekenhuis.nl is miv 1 juli 2018 niet meer in gebruik. We vragen u vriendelijk uw vraag door de sturen aan de MEC-U. Indien u vragen heeft over een reeds ingediende/beoordeelde studie, vragen wij u het studienummer duidelijk te vermelden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.mec-u.nl. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het secretariaat op beide locaties. We staan u graag te woord.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.