Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (Kaakchirurgie) worden patiënten met aandoeningen van het aangezicht behandeld. Het gaat dan om afwijkingen of letsel aan beenderen, skelet, of weke delen zoals huid en slijmvliezen.

Polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

De polikliniek is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur geopend

Meer weten?

Waarvoor komt u naar de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie?

Een bekende reden voor een verwijzing naar de kaakchirurg is het trekken van moeilijke verstandskiezen.

Ook wanneer u problemen heeft met het kunstgebit, de tanden of kiezen kunt u terecht bij de kaakchirurg. De kaakchirurg kan door bepaalde ingrepen in de mond, zoals het aanbrengen van implantaten (kunstwortels), zorgen dat uw kunstgebit weer houvast krijgt.

Daarnaast behandelen we ook goed- of kwaadaardige gezwellen in de mond of de naaste omgeving van de mond en herstelt de defecten als gevolg van de behandeling van die gezwellen. Ook voor aangeboren afwijkingen, zoals schisis (hazenlip) of vergroeiingen van de beenderen gaat u naar de kaakchirurg.

Een implantaat wordt in de kaak geplaatst. Het is een soort kunstwortel in de vorm van een cilinder of een schroef en wordt meestal gemaakt van titanium. U kunt een implantaat krijgen als u gedeeltelijk of volledig uw eigen tanden en kiezen kwijt bent.

Het implantaat wordt in het bot gezet en er groeit bot tegenaan (osseo-integratie) zodat het echt vast komt te zitten. De snelheid waarmee dit gebeurt, varieert van zes weken tot zes maanden. Wanneer het implantaat is vastgegroeid, wordt de kroon vastgezet of het kunstgebit op de implantaten geplaatst.

  • Pijnlijke kaakgewrichten en/of kauwspieren.
  • Hoofdpijn en/of oorpijn vanuit kaakgewrichten.
  • Verminderde functie van de kaakgewrichten.
  • Gewrichtsgeluiden zoals knappende, krakende kaakgewrichten.