OSAS consulent

Naast de informatie en ondersteuning die u vanuit één of meerdere van de specialisten van het OSAS behandelteam ontvangt, is er in het Maasstad Ziekenhuis een OSAS consulent beschikbaar die u begeleid.

De OSAS consulent van het Maasstad Ziekenhuis is er om u, als patiënt met slaap- en/ of snurkproblemen, te begeleiden. Ook kunnen uw partner of huisgenoten die vragen hebben over omgaan met OSAS gebruik maken van deze dienst. De OSAS consulent brengt uw slaapprobleem in kaart en bekijkt welke verdere onderzoeken en afspraken u nodig heeft. Daarnaast geeft zij uitleg over onderzoek en behandeling en blijft zij uw vraagbaak tijdens uw behandeling en controle afspraken in het Maasstad Ziekenhuis.
 
Tijdens een behandeling in het ziekenhuis kan er veel op u afkomen. Misschien heeft u behoefte aan hulp om de diagnose te verwerken of om te leren omgaan met de gevolgen van OSAS. Het is in deze gevallen belangrijk om te weten bij wie u moet zijn voor extra informatie en advies. De consulent heeft expertise op de volgende onderwerpen:

  • Algemene slaap- en snurkklachten, onderzoek- en behandelmogelijkheden;
  • Leefstijladvies;
  • Slaap- en snurkproblemen en uw relaties;
  • Slaap- en snurkproblemen en uw werk/opleiding;
  • Slaap- en snurkproblemen en uw rijgeschiktheid.

Consulent

Iedereen die slaap- en snurkproblemen of OSAS heeft en in het Maasstad Ziekenhuis behandeld wordt, kan terecht bij de OSAS consulent. De OSAS consulent bevindt zich op de polikliniek Neurologie en houdt spreekuur op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 - 16.00 uur via (010) 291 30 06.