Bewegingsagogie

De therapeuten van de discipline Bewegingsagogie zijn gespecialiseerd in sport- en beweegactiviteiten binnen het Revalidatiecentrum van het Maasstad Ziekenhuis. Deze activiteiten hebben als doel dat de patiënt zo optimaal mogelijk participeert in de maatschappij en zijn/haar dagelijks functioneren optimaliseert.

Lees meer over Bewegingsagogie

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waarbij een advies of behandelplan van een bewegingsagoog nodig kan zijn. Hieronder treft u een overzicht van de meest voorkomende...

Er zijn verschillende aandoeningen waarbij een advies of behandelplan van een bewegingsagoog nodig kan zijn. Hieronder treft u een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen:

Behandelingen

De bewegingsagoog en u hebben voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek. In dit gesprek bepaalt u samen met de bewegingsagoog de doelen als richtlijn...

De bewegingsagoog en u hebben voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek. In dit gesprek bepaalt u samen met de bewegingsagoog de doelen als richtlijn voor uw behandelplan.

Aan de hand van dit behandelplan wordt bekeken welke sport- en bewegingsactiviteiten het beste aansluiten bij uw hulpvraag. Daarnaast bespreekt u samen met de bewegingsagoog of de therapie individueel of groepsgericht gaat plaatsvinden.

De sport- en bewegingsactiviteiten kunnen plaatsvinden in de sportzaal, de fitnessruimte of in het zwembad in het Revalidatiecentrum van het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast is er ook nog een oefentuin ter beschikking.

Het behandeltraject bij bewegingsagogie duurt maximaal twaalf weken. Aansluitend wordt een afspraak bij het Sportloket ingepland. De individuele therapieën duren dertig minuten en de meeste groepstherapieën duren zestig minuten.

Na uw behandeltraject kunt u in aanmerking komen voor een beweegadvies-gesprek. De bewegingsagoog helpt u met het op zoek gaan naar een passend vervolg op het gebied van sport- en bewegingsactiviteiten bij u in de buurt. Dit kan gecombineerd worden met een counselingstraject. U wordt dan een aantal keer telefonisch benaderd om de ontwikkelingen en eventuele vragen door te nemen.

Enkele behandelingen waarbij de bewegingsagoog betrokken is:

Wilt u meer weten?

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.