Logopedie

De logopedisten van het Maasstad Ziekenhuis richten zich op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie en de slikfunctie. Hierbij wordt onder ‘communicatie’ verstaan: alles wat te maken heeft met het begrip en de productie van gesproken en geschreven taal, alsook de ondersteunde communicatie. De logopedist biedt zorg, training en advies over de mondfuncties, stem, taal en spraak.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waar u bij ons voor behandeld kunt worden.

Onderzoeken

De logopedist begint met een intakegesprek waarna het onderzoek plaatsvindt. De meeste onderzoeken worden in de behandelkamer van de logopedist uitgevoerd....

De logopedist begint met een intakegesprek waarna het onderzoek plaatsvindt. De meeste onderzoeken worden in de behandelkamer van de logopedist uitgevoerd. Bij sommige onderzoeken wordt u gevraagd iets mee te nemen. Dit bespreekt de logopedist dan met u.

null

 

Behandelingen

De behandelfrequentie van de poliklinische logopedische behandeling kan variëren in dagen en tijd.

De behandelfrequentie van de poliklinische logopedische behandeling kan variëren in dagen en tijd.

Tijdens de behandeling ontvangt u adviezen en informatie over de desbetreffende aandoening. En er wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken. Hoe lang het behandeltraject duurt, is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Ook dit wordt met u besproken.

Wanneer u klinisch opgenomen bent, komt de logopedist een aantal keer per week langs op de verpleegafdeling. Bij ontslag zorgt de logopedist voor de logopedische overdracht en informeert overige betrokken personen of instanties.

Hieronder vindt u meer informatie over enkele behandelingen door de logopedist:

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.