Coene, P.P.L.O.

Dhr. dr. P.P.L.O. Coene

Chirurg
Chirurgie | Endoscopische en Gastro-intestinale Chirurgie | Robot Expertisecentrum

Dhr. dr. P.P.L.O. Coene

Aandachtsgebieden

  • Gastro-intestinale en minimale invasieve chirurgie

Opleiding

  • Algemeen chirurg
  • Specialisatie in het Academisch Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum in de chirurgische behandeling van darm, slokdarm, maag en alvleesklier aandoeningen.

Aanvullende informatie

Chirurg P.P.L.O Coene is sinds 2000 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis en heeft als aandachtsgebied gastro-intestinale en minimale invasieve chirurgie.

Na zijn promotie en opleiding tot algemeen chirurg specialiseerde hij zich verder in het Academisch Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum in de chirurgische behandeling van darm, slokdarm, maag en alvleesklier aandoeningen. Hij ziet het als een uitdaging om goede kwaliteit van zorg te koppelen aan innovatie en nieuwe ontwikkelingen in de chirurgische behandeling van darmkanker, waarbij de individuele patiënt centraal blijft staan. Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar darmoperaties uitgevoerd worden door chirurg Coene met de da Vinci Robot. 

In 2010 heeft hij in samenwerking met Wietske Vrijland, chirurg St. Franciscus Gasthuis, Lidy van Driel-Rooks, verpleegkundig specialist en Annemarie van der Spek, verpleegkundig specialist het boek Darmkanker ‘Het boek voor patiënt, familie en professional’ uitgegeven.