Afspraak: wat neemt u mee?

Wanneer u een afspraak in het Maasstad Ziekenhuis heeft, vragen we u een aantal dingen te doen en mee te nemen.

Controleer uw gegevens in Mijn Maasstad Ziekenhuis

Voordat u uw afspraak heeft, is het belangrijk om uw gegevens te controleren in uw patiëntenportaal Mijn Maasstad ZiekenhuisZo weten wij zeker dat wij u goed kunnen bereiken. Als u voor de 1e keer inlogt, vragen wij u om uw gegevens compleet te maken.

U kunt ook altijd zelf uw gegevens controleren en wijzigen via 'Mijn gegevens'.

Is het uw eerste afspraak in ons ziekenhuis? Dan gaat u eerst langs de balie Patiëntenregistratie in de centrale hal van het ziekenhuis. 

Ga langs Patiëntenregistratie bij uw 1e bezoek om u in te schrijven

Bij uw 1e bezoek moet u of uw kind zich inschrijven bij Patiëntenregistratie in de centrale hal. Hier worden ook een aantal gegevens gecontroleerd. Na uw inschrijving ontvangt u een patiëntenkaart met gegevens. Controleer deze gegevens goed. 

Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee als u naar het ziekenhuis komt. Zonder kunt u niet ingeschreven worden en kan uw afspraak mogelijk niet doorgaan. Patiënten uit het buitenland die een European Health Insurance Card (EHIC) hebben, moeten deze kunnen laten zien bij hun inschrijving. 

Het Maasstad Ziekenhuis heeft ook poliklinieken buiten onze hoofdlocatie. Dat zijn de buitenpoliklinieken Spijkenisse Medisch Centrum, Noordeinde en Willemsplein. Is uw 1e afspraak op 1 van deze poliklinieken? Dan kunt u zich melden bij de balie van die polikliniek om uw legitimatie te laten zien en uw inschrijving compleet te maken. 

Meer informatie over identificatieplicht vindt u op www.rijksoverheid.nl of lees de folder Identificatie en registratie onderaan deze pagina.

Bent u niet verzekerd of heeft u vragen hierover? Ga dan voor meer informatie naar Kosten en vergoedingen.

Neem bij elk bezoek in het ziekenhuis het volgende mee van u of uw kind

 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart (ID-kaart) of een vreemdelingendocument).
 • Uw patiëntenkaart.
 • Een Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Dit is een overzicht met alle medicijnen die u gebruikt. Als u thuis medicijnen gebruikt, is het voor uw artsen belangrijk te weten welke medicijnen dit zijn. Vraag daarom uw eigen apotheek om een AMO voor u uit te printen.
 • Een verwijsbrief als u deze heeft gekregen van de huisarts, tandarts, verloskundige of specialist.
 • Uw verzekeringsgegevens.

Heeft u een afspraak voor uw kind? Lees dan van tevoren: praktische informatie bij bezoek aan de polikliniek Kindergeneeskunde.

Heeft u een beeldbel- of bel afspraak? Houd dan het volgende bij de hand

 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart (ID-kaart) of een vreemdelingendocument).
 • Uw patiëntenkaart.

Belangrijk! Voorkom besmetting

Uw veiligheid en die van anderen staat in het Maasstad Ziekenhuis bovenaan. Wij vinden het belangrijk om eventuele dragers van ongevoelige bacteriën op tijd te ontdekken, zodat deze bacteriën niet aan andere patiënten worden overgedragen. Wilt u zo snel mogelijk (telefonisch) contact met ons opnemen als u op een van onderstaande vragen 'ja' kunt beantwoorden.

 • Bent u of uw kind bekend als drager van een resistente bacterie, bijvoorbeeld MRSA / BRMO / andere (ziekenhuis)bacterie?
 • Bent u of uw kind de afgelopen 2 maanden opgenomen geweest in een andere Nederlandse zorginstelling?
 • Bent u of uw kind de afgelopen 2 maanden onderzocht, behandeld of opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis/zorginstelling?
 • Heeft u of uw kind (beroepsmatig) contact met of woont u of uw kind op een bedrijf met levende varkens, vleeskalveren en/of vleespluimvee?
 • Bent u of uw kind huisgenoot en/of verzorger van een MRSA-positieve patiënt?
 • Is uw kind een adoptiekind uit het buitenland dat in de afgelopen 2 maanden naar Nederland is gekomen?
 • Heeft u of uw kind de afgelopen 3 weken door het Midden-Oosten gereisd?
 • Heeft u of uw kind de afgelopen 2 maanden gewoond in een asielzoekerscentrum (AZC)? 

De weg naar en in het ziekenhuis

Kijk hieronder voor meer informatie over de routes, de parkeermogelijkheden, onze ingangen en de Maasstad-shuttle.