Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
Urologie

Urologie Urologie

Binnen het specialisme Urologie van het Maasstad Ziekenhuis worden patiënten met aandoeningen aan de urinewegen onderzocht en behandeld: van de bovenste rand van de nier tot en met het onderste puntje van de plasbuis. Een uroloog behandelt onder meer blaas-, nier- en prostaataandoeningen, incontinentie, urineweginfecties, nierstenen, sterilisaties, impotentie en kanker aan teelbal en urinewegen. Deze afdeling is onderdeel van het Robot Expertisecentrum en is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van prostaatkanker, blaaskanker en nierkanker..

Meer over Urologie

Zorgpaden

Vanaf het moment dat bij u de verdenking op prostaatkanker bestaat, doorloopt u een intensief traject met diverse (diagnostische) onderzoeken en behandelingen. Dit traject noemen wij het zorgpad prostaatkanker. De stappen in dit zorgpad zijn zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. U hoeft daardoor niet onnodig vaak naar het ziekenhuis te komen. Ook is de tussentijdse wachttijd hierdoor beperkt. Tijdens dit traject bent u onder behandeling van een uroloog. De uroloog vertelt u wat prostaatkanker inhoudt en zet onderzoeken in gang. Hij/zij bespreekt met u ook de uitslagen en de behandelopties.

Deelspecialisme, poliklinieken & afdelingen

Wachttijd Routebeschrijving Allernieuwste niersteenvergruizer. Comfortabel, effectief en snel Ontmoet de deskundigen Snelle diagnose bij plasproblemen onderzoeken, diagnose en behandelplan Anser prostaatcentrum en operatiekliniek wij zijn partner in Anser

Wilt u meer weten?